Μάξιμος:Το μήνυμα στις ευρωεκλογές θα είναι “φύγετε”


Tags |

«Χαίρομαι διπλά γιατί η ΟΝΝΕΔ μετά από μία περίοδο εσωστρέφειας, που είναι γνωστή, ξαναμπαίνει δυναμικά, μαχητικά στη μάχη των ιδεών. Μία μάχη την οποία λησμονήσαμε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ιδεολογική επικράτηση της αριστεράς, σε όλους τους χώρους, στα πανεπιστήμια, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Αυτήν την επικράτηση πληρώνουμε σήμερα, που έστρωσε το έδαφος για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Τον μύθο που καλλιεργήθηκε όλες αυτές τις δεκαετίες του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς. Αυτός ο μύθος, βεβαίως, καταρρέει σήμερα με πάταγο, με τις συντάξεις της Λοΐζου, τα δάνεια του Πολάκη, τα πάρτι του Μανόλο του Πάπα κ.ο.κ. Όμως, τα “δίδακτρα” αποδεικνύονται πολύ ακριβά για τον ελληνικό λαό». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα.

Για τις επικείμενες εκλογές το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «για την αυτοδιοίκηση αγωνιζόμαστε και στηρίζουμε τους υποψηφίους μας για δύο λόγους. Γιατί τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών δίνουν πολιτικό μήνυμα και κυρίως γιατί πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που στηρίζουμε μπορούν να υπηρετήσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την αυτοδιοίκηση. Όμως, το σαφές πολιτικό μήνυμα το δίνουν οι ευρωεκλογές. Και από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να μην πιει το πικρό ποτήρι της λαϊκής αποδοκιμασίας, μη προκηρύσσοντας εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου, για μας αυτές οι εκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Το μήνυμα θα είναι “φύγετε”. Και όσο μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά τόσο πιο λίγο θα μπορεί να κρατηθεί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του στην εξουσία. Αυτοί ευελπιστούν ότι η διαφορά θα είναι μικρή και το αποτέλεσμα διαχειρίσιμο για να εξαντλήσουν την τετραετία. Μάλιστα, λένε ότι θα χρησιμοποιήσουν και τις επιπλέον 20 μέρες -δικαίωμα που απορρέει από το Σύνταγμα. Όσο, λοιπόν, πιο εκκωφαντικό είναι το αποτέλεσμα, τόσο πιο σίγουρη θα είναι και η απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης».

 

Οικονομία και μεταναστευτικό…

Αναφερόμενος στη σημασία των ευρωεκλογών, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε ότι «είναι κρίσιμες για όλη την Ευρώπη που δοκιμάζεται από τον λαϊκισμό και ακραία μορφώματα της ακροδεξιάς. Και δύο πράγματα θα βαρύνουν στην ψήφο σε όλη την Ευρώπη. Το ένα είναι η οικονομία και το άλλο είναι το μεταναστευτικό.

Στην οικονομία, τα δημοσιονομικά μέτρα στην Ευρώπη, υπό τις συνθήκες λιτότητας λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο, με άνθηση των ακραίων λαϊκίστικων κομμάτων.

Στο μεταναστευτικό, ζήσαμε περισσότερο μία εισβολή που έλαβε σε μεγάλο βαθμό χώρα μέσω της Ελλάδος, παρά μία οργανωμένη και ελεγχόμενη μετανάστευση, γιατί δόθηκαν λάθος μηνύματα, από “τα θαλάσσια σύνορα που δεν υπάρχουν” μέχρι “τους μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται”.

Χαίρομαι γιατί ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγάλης οικογένειας στην οποία ανήκει η Νέα Δημοκρατία, για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, έχει απόψεις απόλυτα ταυτισμένες με τα εθνικά μας συμφέροντα.

Πρώτον, για την οικονομία, ευρισκόμενος πρόσφατα στην Αθήνα είπε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι, ενστερνίζεται τη βούληση του για τα υπερπλεονάσματα, που είναι πραγματικά ένας ζουρλομανδύας που μας έχει βάλει η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία παρά το ότι θα καταργούσε τα μνημόνια, μας έχει φέρει και 3ο και οιωνεί 4ο μνημόνιο με υπερταμεία και υπερπλεονάσματα μέχρι το 2060. Δεύτερον, η καθαρή θέση του Βέμπερ για την Ευρώπη. Η Ευρώπη, δεν θα είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”, θα έχει σύνορα και το σύνορο της νοτιοανατολικά είναι η Ελλάδα. Και κάτι, όμως, ακόμη. Η Ευρώπη έχει σταθερές αξίες και αρχές: Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, το ρωμαϊκό δίκαιο και τις χριστιανικές αξίες. Είπε, μάλιστα, ο κ. Βέμπερ στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Αν αφήσουμε ένα αερόστατο να ταξιδέψει από το Ταλίν, σε όλη την Ευρώπη και μέχρι την Αθήνα, αυτό που θα δούμε σε κάθε πόλη, ακόμα και σε κάθε μικρό χωριουδάκι, είναι ένα καμπαναριό και μια εκκλησία. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Χριστιανοδημοκρατίας.

Και επειδή βλέπω τον παντοτινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον Βασίλη Μιχαλολιάκο απέναντι, θα ήθελα να πω το εξής. Τα νιάτα, το σφρίγος, είναι δύναμη. Αλλά νιάτα χωρίς φλόγα, χωρίς πίστη σε ιδανικά, αρχές και αξίες, όπως και γνώσεις χωρίς ήθος, είναι άνευ αντικρίσματος.

Χαίρομαι, λοιπόν, γιατί η ΟΝΝΕΔ, εσείς οι Οννεδίτισσες και οι Οννεδίτες βγαίνετε ξανά μπροστά στη μάχη των ιδεών, με πίστη στα ιδανικά, στις αρχές και στις αξίες της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή».