Στο Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας


Tags |

Επίσκεψη στο πρόσφατα ανακαινισμένο Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Π.Ε. Λάρισας όπου γίνονται τα μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού και Μητρικού Θηλασμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τους συνεργάτες του, ο οποίος αφού συνομίλησε με τις εγκύους που ολοκληρώνουν τον κύκλο του προγράμματος, τις ευχήθηκε να απολαύσουν τη μοναδική στιγμή της μητρότητας και να έχουν υγεία αυτές και τα μωρά που θα γεννήσουν.

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνει φέτος το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχοντας προσφέρει όλο αυτό το διάστημα σημαντική βοήθεια σε μέλλουσες αλλά και νέες μητέρες σε θέματα που αφορούν στον τοκετό, στο θηλασμό αλλά και στην περιποίηση των βρεφών.

Πρόσφατα, το Τμήμα Πρόληψης, που βρίσκεται στο ισόγειο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανακαινίστηκε ριζικά, προκειμένου εκτός από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, να προσφέρει στις Λαρισαίες μαμάδες έναν χώρο όπου μπορούν να θηλάσουν και να αλλάξουν το μωρό τους, από τις 8:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

‘Όπως υποστηρίζει η μαία και προϊσταμένη του Τμήματος κ. Γεωργία Ντέλλα, «οι αλλαγές που συντελέστηκαν με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, δημιουργούν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τις μητέρες αλλά και τα νέα ζευγάρια, μέσα στο οποίο μπορούν, εντελώς δωρεάν, να λάβουν συμβουλές για κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης καθώς και της φροντίδας του μωρού μετά τη γέννα».

Ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Στηρίζουμε στην πράξη την ελληνική οικογένεια, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και που οι γεννήσεις διαρκώς μειώνονται. Στηρίζουμε την μητρότητα και τον μητρικό θηλασμό! Αναβαθμίσαμε τις εγκαταστάσεις και εξασφαλίσαμε τον κατάλληλο εξοπλισμό στο Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Π.Ε. Λάρισας, ώστε το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του να προσφέρει ενημέρωση και υποστήριξη στις μέλλουσες μητέρες και στα μωρά τους».

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ.Πινακάς Βασίλης ανέφερε: «Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί ένα από τα πρώτα δικαιώματα του νεογέννητου και προσφέρει στο μωρό την πιο υγιεινή και θρεπτική τροφή. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η επένδυση στον μητρικό θηλασμό έχει επίσης υψηλή ανταποδοτικότητα στην εθνική υγεία και την εκπαίδευση, όπως για παράδειγμα: στη μείωση των ποσοστών βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας, στη βέλτιστη ανάπτυξη του εγκεφάλου και σε μεγαλύτερη ικανότητα μάθησης».