- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εκπαιδεύοντας εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό – βιωματικό εργαστήρι “Γνωριμία με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας”, σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας.

Στην αρχή του σεμιναρίου χαιρέτησαν η κ. Ελένη Ξυνοπούλου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕ. Κ. Ε. Σ. Θεσσαλίας, ο κ. Σωτήρης Βούλγαρης, διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και η κ. Δήμητρα Μακρή, συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων.

Ακολούθησαν οι ομιλίες της κ. Κωνσταντίνας Χατζημίχου-Καλούση, υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων Λάρισας, σχετικά με τη σημαντικότητα της βιωματικής εμπειρίας στην εκπαίδευση και η ομιλία της κ. Χριστίνας Ηλιάδη, προϊσταμένης του τμήματος εκπαιδευτικών θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο των μουσείων σε σχέση με την εκπαίδευση.

Η υπεύθυνη του Μουσείου, κ. Άννα Ιακωβίδου, αρχαιολόγος-μουσειολόγος, μίλησε για τη σύνδεση Μουσείου-Σχολείου και τον σημαντικό ρόλο της Μουσειοπαιδαγωγικής στην παρουσίαση επίμαχων ζητημάτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, όπου όλοι οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, ώστε να βιώσουν οι ίδιοι την εμπειρία των μαθητών.

Τέλος, ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης.