- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Η διεθνής ομάδα του DeTalks στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων ξεναγήθηκαν οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού έργου DeTalks που βρίσκονται στη Λάρισα για την κεντρική πενθήμερη εκπαιδευτική δράση του προγράμματος.

Στο Μουσείο, τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους τόσο για το καινούριο μουσείο όσο και για το πολιτιστικό έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Μύλο του Παππά.

Τα μέλη της ομάδας του DeTalks εξεπλάγησαν ευχάριστα με τις πληροφορίες που άκουσαν από την ξεναγό κ. Κωνσταντίνα Κόντσα, αφού εξοικειώθηκαν τόσο με το βιομηχανικό μνημείο του Μύλου του Παππά που τους φιλοξενεί από τις 25 έως τις 30 Μαρτίου για τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος, όσο και με την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Τάκη Τλούπα.

Το DeTalks είναι ένα έργο Erasmus+ που έχει ως στόχο να συνδράμει στη γλωσσική εκπαίδευση των προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών, με μεθόδους μη λεκτικής επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται στην καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Η εν λόγω εκπαιδευτική δράση συντονίζεται από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου-ΣΜουΘ και συμμετέχουν ερευνητές και εκπαιδευτές από τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.