- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Θ. Νασιακόπουλος: Με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη οφείλουμε να πορευτούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας

Στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ, στη Νίκαια παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Για την επέτειο της επανάστασης του 1821 τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία για την Εθνική Επέτειο από την καθηγήτρια – χημικό του Λυκείου Νίκαιας Δέσποινα Πλήκα και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο και λοιπούς επισήμους στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η  προγραμματισμένη παρέλαση από τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Νίκαιας στην οδό Φαρσάλων και στη συνέχεια δόθηκε δεξίωση από τη δημοτική αρχή στο κτήριο του ΚΑΠΗ.

Σχετικά με την 25η Μαρτίου ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε:

«Ο εθνικός και συνάμα απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στους Οθωμανούς καταγράφεται ως η πιο ένδοξη σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας η οποία οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.

H 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο ένδοξης πορείας του Ελληνισμού μα και διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής και αγώνα. Στάση ζωής που υιοθέτησαν οι άνθρωποι ανά την υφήλιο. Αυτοί που μάχονται καθημερινά την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία.

Σήμερα ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 για ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση και σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί πηγή, την κύρια πηγή έμπνευσης για όλους μας.  Με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη οφείλουμε να πορευτούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας.»

Στις εκδηλώσεις στη Νίκαια παραβρέθηκαν o περιφερειακό σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Σ. Καλέτσιος, Αν. Ρεντζιάς και Αχ. Χατζούλης,  ο ταγματάρχης ΜΧ κ. Κουτσιαρής  ως εκπρόσωπος του διοικητή της 1ης στρατιάς, ο αστυνόμος Β’ του ΑΤ Κιλελέρ Σ. Κυρίτσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζ. Ανυφαντή, Γ. Καρυούδης και Ρ. Κομήτσας,  η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκαιας και οι τοπικοί σύμβουλοι Β. Πιλάτου, Γ. Ψαρούλης, Β. Μιχαλούλη και Κ. Παναγούλης, ο πρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας Αθ. Τσίντζιρας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.