Μ.Χαρακόπουλος:Να μην αμαυρωθούν οι παρελάσεις από ασχήμιες


Tags |

Έκκληση να μην υπάρξουν ασκήμιες που θα αμαυρώσουν τις παρελάσεις απηύθηνε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ, στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αρμόδια τομεάρχη κ. Νίκη Κεραμέως.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος «με αφορμή τις πληροφορίες που τα τελευταία εικοσιτετράωρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, οργανωμένες διαμαρτυρίες πολιτών στις παρελάσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη» σημείωσε ότι κατανοεί «απόλυτα την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη διαχείριση των ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής και των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση. Επουδενί, όμως, δεν πρέπει να επισκιασθεί η εθνική επέτειος, πόσω δε μάλλον να αμαυρωθούν οι παρελάσεις από ασχήμιες που μπορεί να λάβουνε χώρα την ημέρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Θέλω να απευθύνω έκκληση σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Δεν θέλω να μπω στον πειρασμό να πω ότι “έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες”, γιατί κι ως υπουργός υπέστην ανάλογες συμπεριφορές, αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να σεβαστούμε το νόημα, το περιεχόμενο και τον συμβολισμό της εθνικής επετείου».

 

Νέα γενιά τρομοκρατίας…

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε «την βομβιστική επίθεση, την τρομοκρατική ενέργεια που έγινε στο ρωσικό προξενείο τα χαράματα. Μετά τις καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε πρεσβευτικές κατοικίες, σε διπλωματικές αρχές και σε ξένα ινστιτούτα, έχουμε πια ρήψη χειροβομβίδας. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η ανοχή στην ανομία, το νέο υπό διαβούλευση σχέδιο για τον ποινικό κώδικα, οι άδειες στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, τον Κουφοντίνα, στέλνουν λάθος μηνύματα. Έχουμε να κάνουμε με μια νέα γενιά τρομοκρατίας, και η πολιτεία θα πρέπει με αποφασιστικότητα, με ισχυρή βούληση και σχέδιο να την αντιμετωπίσει».

 

Το παιδί του αγρότη από τα Βούναινα…

Νωρίτερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσόρισε με θερμά λόγια «την διάδοχό μου στον Τομέα Παιδείας, τη Νίκη Κεραμέως. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί συνεχίζει επάξια το έργο που ξεκινήσαμε στον Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας. Η σημερινή εκδήλωση και ανάλογες που γίνονται σε όλη τη χώρα είναι πολύ χρήσιμες, γιατί τονίζουν σε μια εποχή που πολύς θόρυβος έγινε με αφορμή και την αναθεώρηση του Συντάγματος για το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την βασική έγνοια της ΝΔ γα τη δημόσια εκπαίδευση. Το δημόσιο σχολείο είναι αυτό που δίνει τη δυνατότητα στο παιδί του αγρότη από τα Βούναινα, στο παιδί του κτηνοτρόφου από την Ελασσόνα, στο παιδί του βιοπαλαιστή από την Αγιά να έχει ευκαιρίες για καλύτερη ζωή. Και η επιμονή μας για την αριστεία, για τα πρότυπα σχολεία που θέλουμε στην έδρα κάθε νομού, για τα πραγματικά ολοήμερα, για την πιστοποίηση της ξένης γλώσσας στο δημόσιο σχολείο, αυτό ακριβώς τονίζει, την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στα παιδιά του λαού».