- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ρένα Καραλαριώτου: Επενδύουμε στον πολιτισμό, την ταυτότητα της Λάρισας

«Ο Δήμος Λάρισας οφείλει να επενδύει στον πολιτισμό, ως αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της πόλης, το οποίο προσθέτει ποιότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων και επιλογές στη δημιουργική έκφραση» σημειώνει η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Με αφορμή την επίσκεψή της στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» τονίζει πως «η επένδυση στον πολιτισμό αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Λάρισας στον Τουρισμό Πόλεων. Οι πολίτες, με την ενεργό συμμετοχή τους, δημιούργησαν πολιτιστικούς θεσμούς με σημαντική προσφορά και πρωτότυπο πολιτιστικό έργο –ένας από αυτούς τους θεσμούς είναι και το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, που οφείλει την ύπαρξή του στις άοκνες προσπάθειες του ζεύγους Γεωργίου και Λένας Γουργιώτη και πολλών άλλων Λαρισαίων. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί ο πλούτος του Μουσείου, η κληρονομιά και η παράδοση της θεσσαλικής γης, πέρα από τα σύνορα της Λάρισας και της Ελλάδας».

Την κ.Καραλαριώτου συνόδευαν οι υποψήφιες της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», Άντα Καζαντζή και Λένα Διβάνη, ενώ την υποδοχή και ξενάγηση στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου ανέλαβαν η διευθύντρια, Φανή Καλοκαιρινού και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου, Εύη Παπαχατζοπούλου.