- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Η κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ ζει το όνειρό της!

«Εγώ δεν βάζω τον πήχη στις 3,5 μονάδες. Η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη, μην έχετε αμφιβολία. Φαίνεται και στην επαφή με τον απλό κόσμο, με τους πολίτες. Εμείς λέμε ότι δίνουμε χαρακτήρα εθνικών εκλογών, αν δεν έχουμε μαζί ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA και στην εκπομπή «Alpha ΡΕΠΟΡΤΑΖ», με τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα, Λώρα Ιωάννου και Σπύρο Λάμπρου.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΑλέξανδροΤριανταφυλλίδη, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «μέχρι τώρα παρουσιάζατε ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα το οποίο είχε η αριστερά, και το οποίο όχι απλώς κατέπεσε αλλά νομίζω ότι οι πολίτες μπορούν να δουν και να συγκρίνουν». Όπως είπε «φίλοι σας είναι ο Κυρίτσης, που υβρίζει τη μνήμη των θυμάτων της ΜΑΡΦΙΝ, η κ. Λοΐζου που λέει τα θύματα του Ξηρού να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Συγκρίνω αυτούς που έχετε στην προμετωπίδα των ευρωπαϊκών εκλογών». Και πρόσθεσε «φίλοι σας είναι όλοι οι φίλοι του Τσοχατζόπουλου που τους έχετε στην Πολιτική Επιτροπή σας».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «στο Μέγαρο Μαξίμου ζούνε την “ολιγαρκή αφθονία”. Από την μία έχουμε τον λαό που υποφέρει, αντιμετωπίζει λιτότητα και βαθύτατη φτωχοποίηση και από την άλλη έχουμε την… λιτή αφθονία, την κομματική νομενκλατούρα που ζει το όνειρό της». Αναφερόμενος στις «κομματικές φιέστες στη βεράντα του Μαξίμου» καυτηρίασε το γεγονός ότι με «διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πέμπτο χρόνο έχουμε ταύτιση κράτους και κόμματος», ενώ υπογράμμισε ότι «ποτέ άλλοτε δεν έγιναν αυτά!».

Σχετικά με το ενδεχόμενο της προκήρυξης εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο, μετρώντας τα υπέρ και τα κατά. Αναμφίβολα ο ίδιος και οι συνεργάτες του επιδιώκουν να παραμείνουν μέχρι τέλους. Ο ίδιος είπε ότι θέλει και τις 20 μέρες πέραν της τετραετίας, να πάει σε εκλογές, ει δυνατόν, τον Οκτώβριο. Η εξουσία είναι γλυκιά και τους αρέσει! Από εκεί και πέρα, όμως, νομίζω ότι θα δει αν τα δεδομένα είναι αρνητικά, προφανώς, θα τις προκηρύξει. Η εμπειρία δείχνει σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν οι ευρωεκλογές των εθνικών, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών λειτουργεί ως χιονοστιβάδα. Ξέρει ότι θα λειτουργήσει ως χιονοστιβάδα η ήττα των ευρωεκλογών, αλλά βεβαίως στο μυαλό τους μπορούν να έχουν και άλλους πειρασμούς. Να ορίσουν επίτροπο στην ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο, να τοποθετήσουν νέα ηγεσία στην Δικαιοσύνη. Μένει να τα δούμε όλα αυτά μέχρι τέλους».

Τέλος, στηλίτευσε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δείξει ότι ασχολείται με τα ζητήματα της καθημερινότητας, στα «οποία οι επιδόσεις της είναι κάτω από την βάση», μνημονεύοντας ενδεικτικά τις συντάξεις χηρείας, τον νόμο Κατρούγκαλου, και την προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς «οι πολίτες είναι ακάλυπτοι» και κατέληξε λέγοντας ότι στις εκλογές οι κυβερνώντες «θα λάβουν τα επίχειρα της πολιτικής τους!».