- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Άμεσα εκλογές πριν τιναχθεί πάλι η μπάγκα στον αέρα!

«Η κληρονομιά που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ,αν δει κάποιος ψυχρά τα πράγματα-και ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να τα δει χωρίς να επηρεάζεται από τις τακτικές και τις ισορροπίες της στιγμής-είναι η συμφωνία των Πρεσπών και το μεταναστευτικό».Τα παραπάνω τόνισεο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον ASTRATV και στον δημοσιογράφο κ. Απόστολο Ράιδο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε στη συνέντευξή του ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι «χρειάζεται μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση.Υπάρχουνθαλάσσιασύνορα θα απαντούσε κανείς στονπρωθυπουργό,που είπε πως δεν υπάρχουν θαλάσσιασύνορα,και πρέπει να υπάρχει μια πιο συγκροτημένη πολιτική.Εδώ αφήσαμε τις ΜΚΟ να οργώνουν σταhotspotsστα νησιά του Αιγαίου και η κατάσταση ξεφεύγει. Και τώρα για νααποσυμφορηθούντα νησιά συζητούμε να γίνει δεύτερο κέντρο μεταναστών στη Λάρισα. Σεέναν νομό να έχουμε και δεύτερο κέντρο μεταναστών!».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να δώσει «εξετάσειςαριστεροφροσύνηςσε τομείς όπως η δημόσια τάξη και η παιδεία, επειδή ακριβώς υπόγραψαν μνημόνια επειδή αυτοί που θα τα έσκιζαν μας έφεραν το τρίτο καιοιωνείτέταρτο.Και κάποιοι από κεκτημένη ταχύτητα φθάνουν στο σημείο να προκαλούν τη κοινή γνώμη όπως οκ. Κυρίτσης, που είπεότι ‘‘δεν θυμούμαι τόσαχρόνια που είμαι στη δημοσιογραφία να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ’’.Κι αυτό είναι ύβρις προς τα θύματα της ΜΑΡΦΙΝ,είναι ύβρις προς τους εκατοντάδες τραυματίες αστυνομικούς.[…]Βεβαίως κάποιος θα έλεγε τιχρείανμαρτύρων έχουμε,γιατί μιλάτε για τον κ. Κυρίτση, εδώ οκ. Τσίπραςσχολίασε χαμογελώντας ότι για τη μολότοφ έχει σημασία από ποια μεριά είσαι, από αυτούς που την ρίχνουν ή από αυτούς που την δέχονται. Λοιπόν δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και νομίζω ότι είναι ένα “χάδι” ο νέος ποινικός κώδικας στην πολιτική και αθλητική βία, στους χουλιγκάνουςτης πολιτικής και του αθλητισμού».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χρησιμοποιεί μια σειρά από στελέχη που αναδείχθηκαν,που εκπροσωπούσαν αυτό όλο που λέμε “σύστημα ΠΑΣΟΚ”. Όλοι αυτοί δεν είναι μπροστάρηδες τώρα και ζητούν την ψήφο τωνΕλλήνωνπολιτών;». Επιπλέον, αφού υπενθύμισε τι συνέβη το 2009 με το «λεφτά υπάρχουν» τουΓιώργου Παπανδρέουπου οδήγησε στα μνημόνια, υπογράμμισε με έμφαση:«μην έχουμε την αίσθηση ότι είναι κουτόφραγκοι οι ξένοι και εμείς μπορούμε να κάνουμεπάρτιμε τις παροχές, τους διορισμούς, τινάζονταςκαι πάλι τηνμπάγκατον αέρα,ξαναγυρνώνταςσε όλααυτάπου μας κατρακύλησαν στην κρίση και οι άλλοι θαπαρακολουθούν ωςθεατές και δεν θα αντιδρούν. Γι’ αυτό,και επειδή φαίνεται ότι η κυβέρνηση κατρακυλάει σε αυτήν την πολιτική και όχι απλάφλερτάρει,αλλά έχει ενδώσει στον πειρασμό αυτόν,θεωρώντας ότιμπορείνα περισώσει τη διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, γι’ αυτόακριβώςκαι χρειάζεται να γίνουν το συντομότερο δυνατό εκλογές».