Λάρισα Μπροστά -για απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου


Tags |

Ρένα Καραλαριώτου: Καλογιάννης και ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι στον εμπαιγμό εργαζομένων και πολιτών

  • Στηρίζουμετα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων

«Η δημοτική αρχή του κ.Καλογιάννη θα κινηθεί νομικά εναντίον των εργαζομένων της και θα ασκήσει έφεση στην δικαστική απόφαση που δικαίωσε τους 82 υπαλλήλους, όπως αποφάσισαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο ίδιος και η πλειοψηφία των συμβούλων του. Ο κ.Καλογιάννης εκλέχτηκε με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές και την κρατά ψηλά και σε τούτες τις εκλογές, στο λόγο του και στις πράξεις του», σημειώνει η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Με αφορμή τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» τονίζει πως είναι ανεπίτρεπτο, για έναν δήμαρχο, να μιλά τόσο απαξιωτικά στους υπαλλήλους του Δήμου. «Ο κ.Καλογιάννης ισχυρίστηκε ότι έδωσε ψωμί σε υπαλλήλους και γάλατα –λες και αυτοί οι υπάλληλοι δεν εργάζονται για τον δήμο, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην πόλη, αλλά προσωπικά στον ίδιο τον δήμαρχο!

«Το ζήτημα είναι εξαιρετικά απλό. Ο Δήμος Λαρισαίων, όπως έκαναν κι άλλοι δήμοι στην Ελλάδα, του Αμαρουσίου, της Κέρκυρας, του Χολαργού, του Πειραιά, μπορούσε να παραιτηθεί του δικαιώματος άσκησης έφεσης και να καταβάλει τα ποσά δώρων-επιδομάτων για τα οποία δικαιώθηκαν οι 82 υπάλληλοί του. Αντί για αυτό, ο κ.Καλογιάννηςκαι η πλειοψηφία των συμβούλων του αποφάσισαν να σταθούν απέναντι στους εργαζόμενους και να τους σύρουν στα δικαστήρια.

Μία υπεύθυνη και ανεξάρτητη δημοτική αρχή υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών της, κόντρα στις όποιες κυβερνητικές κομματικές επιταγές.

Ο κ.Καλογιάννης είναι εκλεγμένος με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και με την ίδια σημαία κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος. Μεταφέρει στην αυτοδιοικητική σκηνή τον πολιτικάντικο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άλλα υποστηρίζει με λόγια κι άλλα κάνει με πράξεις. Ο κ.Καλογιάννης, ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον των απευθείας αναθέσεων, αλλά τις χρησιμοποιεί εδώ και 4,5 χρόνια. Μιλούσε κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά τις προτείνει τώρα που είναι στην εξουσία. Ήταν λάβρος κατά των συμβάσεων εργασίας, αλλά τις υποστηρίζει τώρα που κυβερνά.

Και τη στιγμή που κλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο να λάβει, ως πολιτικό όργανο, μία απόφαση υπέρ των εργαζομένων, ο κ.Καλογιάννηςδεν συναίνεσε. Εμείς ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο να μην ασκηθεί έφεση και να καταβληθούν τα ποσά δώρων-επιδομάτων για τα οποία δικαιώθηκαν οι 82 εργαζόμενοι. Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε, ως επόμενη δημοτική αρχή, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, και μαζί τους θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των αδικιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια των μνημονίων», καταλήγει η κ.Καραλαριώτου.