- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

EU women –Γυναίκες φωτογράφοι– Ισότιμες παντού

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools», τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο «EU women – Γυναίκες φωτογράφοι – Ισότιμες παντού», στο Γαλλικό Ινστιτούτο, την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, στις 7 το απόγευμα.

 

Η εκδήλωση είχε δυο άξονες. Αρχικά, παρουσιάστηκαν οι αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών, μέσα από μια ιστορική αναδρομή στη θέση της γυναίκας και το γυναικείο κίνημα, και στη συνέχεια έφερε σε επαφή τους Ευρωπαίους πολίτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη μοντέρνα καλλιτεχνική δημιουργία γυναικών της Ευρώπης, προβάλλοντας ένα βίντεο, το οποίο περιείχε δημιουργίες γυναικών φωτογράφων από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Ολλανδία, Ελβετία, κ.α.). Το βίντεο αυτό δόθηκε, ως αναμνηστικό dvd, σε όλες τις γυναίκες και όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών του Δήμου Λαρισαίων κα Άννυ Ψάρρα – Περήφανου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, η Πρόεδρος του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας – Artfools κα Άντα Σαρτζή, η εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Φωτεινή Κατσιάκου κ.α. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η ταμίας κα Αναστασία Κιούση, η ομιλία «Η θέση της γυναίκας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα» έγινε από την κα Αναστασία Μπουμπουρέση (μέλος του ΔΣ του ΠΟΚΕΛ), ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας κα Ευδοκία Ποιμενίδου και η εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Ζωή Γιουρούκη.