- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

To Run Greece στη Λάρισα

Για άλλη μια χρονιά το RunGreeceμε αγώνες πόλης για όλους 5χλμ., 10χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά, ξεκινά την πορεία του στην Ελλάδα από την Λάρισα, η οποία κάθε χρόνο κάνει το ρεκόρ συμμετοχών. Η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση διεξάγεται σε συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της WIND, της Ελληνικής Αστυνομίας, εθελοντικών ομάδων και πολλών φορέων. Οι αγώνες είναι ανοιχτοί για το κοινό και θα διεξαχθούν την Κυριακή στις 31 Μαρτίου 2019 στο κέντρο της πόλης της Λάρισας. Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι διοργανωτές έδωσαν το στίγμα των αγώνων και απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στους αγώνες, οι οποίοι έχουν παράλληλα και κοινωνικό χαρακτήρα.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το Run Greece ξεκινάει και φέτος από τη Λάρισα. Καθώς η Λάρισα έχει αποδείξει ότι πραγματοποιεί τις καλύτερες διοργανώσεις, στέλνοντας το μήνυμα τη συμμετοχικής διαδικασίας του δρομικού κινήματος. Στη Λάρισα πραγματοποιείται ο αγώνας με τις περισσότερες συμμετοχές.  Ένας αγώνας με πολύ καλή οργάνωση, τον οποίο χαίρονται όσοι συμμετέχουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές, τους χορηγούς, τον ΣΕΓΑΣ, το Δήμο Λαρισαίων, τους γονείς, τα παιδιά, τους ανθρώπους με αναπηρία, τους αθλητές που συμμετέχουν»

Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Ο Δήμος καλωσορίζει τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ στηρίζει τη διοργάνωση RunGreece γιατί θεωρεί ότι είναι ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη. Είναι ένας αγώνας δρόμου με μια ευχάριστη διαδρομή μέσα στην πόλη μας . Καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στον αγώνα. Η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΣΕΓΑΣ είναι ότι σημαντικότερο υπάρχει για να στεφθεί με επιτυχία και η φετινή διοργάνωση.

Χαχάμης Δημήτρης Αν. Ταμίας του ΣΕΓΑΣ: «Θα ήθελαν αν μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλου και του Γεν. Γραμματέα κ. Σεβαστή στους δυο στρατηγικούς συμμάχους που είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λάρισας. Ιδιαιτέρως στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο οποίος στηρίζει αυτό το εγχείρημα όλα αυτά τα χρόνια. Όχι μόνο το Run Greece, αλλά κυρίως,  γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη περιφέρεια στη χώρα μας στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.  Κάτι πολύ σημαντικό για την προβολή όλης της περιφέρειας. Το Run Greece επανέρχεται ανανεωμένο με φρέσκιες ιδέες. Πιστεύω στη μεγάλη συμμετοχή και καλούμε τους πολίτες να αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα.

Ηλίας Καφές – Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Ο ΣΕΓΑΣ με τη διοργάνωση του Run Greece έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας να συμμετέχουν στην καρδιά της πόλης σε μια αθλητική γιορτή που μεταδίδει τα μηνύματα της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, του ευ αγωνίζεσθε κ.α. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο νικητής σε αυτούς τους αγώνες όσο η συμμετοχή. Νικητές είναι όσοι συμμετάσχουν  σε αυτό τον αγώνα. Πιστεύω φέτος θα περάσουμε το φράγμα των 5.000 συμμετοχών και θα έχουμε μια παρά πολύ επιτυχημένη διοργάνωση. Στόχος μα σαν μπει ο αθλητισμός στην καθημερινότητά μας στη ζωή μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον Περιφερειάρχη μας τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ το ΣΕΓΑΣ όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κοντά μας σε κάθε πρόβλημα και κάθε προσπάθεια. Ευχαριστούμε το Δήμο και τον κ. Κωσταρόπουλο που έχει βοηθήσει σε όλες τις προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ. Τέλος, ευχαριστώ τους εθελοντές και τους χορηγούς του αγώνα».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Λιούπας Αντιπεριφεριεάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης, Θανάσης Παιδής Περιφερειακός Σύμβουλος, Σταύρος Χατζηλάκος Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Βαρυτιμίδης Χάρης Τεχνικός Διευθυντής RunGreece, Ανδρομάχη Τσανά Εκπρόσωπος Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών, Κων/νος Δερβένης Ε.Ε.Σ Σαμαρείτες, Μαίρη Τσακνάκη και Σπύρος Ξηρομερήσιος Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικων, Νικόλαος Ράπτης VESPA CLUB Λάρισα, Παναγιώτης Λούγκας και Βασίλης Μελίγκας Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας και Ιωάννης Ξανθόπουλος Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ν. Λάρισας.

Οι εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE ΛΑΡΙΣΑ (Αγώνας 10χλμ, 5χλμ και Παιδιών) υποβάλλονται είτε online είτε με την υποβολή της σχετικής έντυπης αίτησης σε ένα από τα παρακάτω σημεία:

– Γραφεία Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Παναγούλη 2 (3ος όροφος): Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-14.00 & 18.00-20.00
– Περιφέρεια Θεσσαλίας (ισόγειο), Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00 (από τις 12 Μαρτίου και μετά)
– Δήμο Λαρισαίων (ισόγειο), Ίωνος Δραγούμη 1: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00 (από τις 12 Μαρτίου και μετά)

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, στο βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής).

Εγγραφές μετά τις 25 Μαρτίου είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Tο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης φιλοξενείται στο “Χατζηγιάννειο” Πνευματικό Κέντρο – 2ος όροφος, Αίθουσα τεχνών “Τάκης Τλούπας” – (οδός Ρούσβελτ 59) τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Παρασκευή 29 Μαρτίου: 10.00 – 20.00
Σάββατο 30 Μαρτίου: 10.00 – 20.00

 

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Το όριο συμμετοχής στον αγώνα είναι 5.050 δρομείς.
Αγώνας 10χλμ: 700 (γεννημένοι το 2003 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας 5χλμ: 3.400 (γεννημένοι το 2006 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας Παιδιών: 950 (παιδιά γεννημένα το 2007 & 2008)