- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος:Πενιχρές οι επιδόσεις της κυβέρνησης στην υγεία

Στη «δραματική κατάσταση» στο χώρο της δημόσιας υγείας, παρά τις «προσπάθειες αποπροσανατολισμού του κ. Πολάκη» αναφέρθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προλογίζοντας τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος, κ. Βασίλη Οικονόμου, και τον αναπληρωτή του κ. Ιάσωνα Φωτήλα, στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λάρισα. Νωρίτερα, το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους σε αυτό, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ επισκέφθηκε και την έδρα του ΕΚΑΒ.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος«καλωσορίζοντας τα δύο στελέχη της ΝΔ» τόνισε ότι «οι τρεις πυλώνες που συγκροτούν την καθημερινότητα των πολιτών, πέραν εννοείται της οικονομίας, είναι η παιδεία, η δημόσια ασφάλεια και η υγεία. Σε αυτούς τους τομείς δίνει εξετάσεις κάθε κυβέρνηση, και σύμφωνα με τις επιδόσεις της βαθμολογείται. Δυστυχώς, και στους τρεις αυτούς τομείς το επίπεδο στην χώρα μας έχει πέσει δραματικά τα τελευταία χρόνια και οι επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς είναι κάτω από την βάση, αλλά είναι πενιχρές.

Η κρίση αναμφίβολα επηρέασε την κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας. Στον 5ο ήδηχρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση όχι μόνο έχει επιδεινωθεί, αλλά είναι πλέον δραματική! Και τη βιώνουν όλοι όσοι χρειάζεται να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του δημοσίου συστήματος υγείας, οι ίδιοι καιτα πρόσωπα του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος.Και η πραγματικότητα αυτή δεν εξωραΐζεται, όσο κι αν ο κ. Πολάκης επιχειρεί να αποπροσανατολίσει με επιθέσεις σε πολιτικούς του αντιπάλους ήστοχοποιώντας ακόμη και λειτουργούς της δικαιοσύνης με τις μεταμεσονύχτιες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «για τη ΝΔ και τονΚυριάκο Μητσοτάκηη δημόσια υγεία, η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας είναι βασική προτεραιότητά μας. Ζητούμε λοιπόν, από τους πολίτες, όχι απλά να καταψηφίσουν την πρώτη φορά αριστερά -και μετά από αυτές τις εκλογές να λένε ποτέ πια αριστερά!- αλλά να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα».