- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Η τρίτη μέρα (14/03) του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας συνεχίζεται σε πέντε ενότητες. Η συνέχεια του προγράμματος «Έρευνα και καινοτομία» με δύο ενδιαφέρουσες ταινίες Α΄και Β΄προβολής, το αφιέρωμα στο Ρουμάνικο Κινηματογράφο, η ενότητα «Νέοι Έλληνες κινηματογραφιστές, το Διεθνές Διαγωνιστικό, το διαγωνιστικό ΕcoFilms μια νέα ενότητα για φέτος και το εργαστήριο του Φώτη Νατσιούλη «Η φωτογραφία στον Κινηματογράφο».

Οιταινίες:

Thin Ice: The Inside Story of Climate Science (2015), Simon Lamb & David Sington, 56’(σεεπανάληψη) ΝέαΖηλανδία, ΗνωμένοΒασίλειο. Ο γεωλόγος SimonLamb διερεύνησε την ιστορία της κλιματικής αλλαγής.

Neubeginn auf Griechisch (Νέο ξεκίνημα), (2013) Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο. Το ντοκιμαντέρ μεταξύ άλλων, καταδείχνει τη συμβολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- τμήμα Βιοτεχνολογίας σε μια καινοτομία στο χώρο των τροφίμων.

Γιώργος Λάνθιμος.Αναδρομή στην κινηματογραφική του δουλειά και συζήτηση με τον Λέανδρο Ντούνη Δ/ντή φωτογραφίας του Γ. Λάνθιμου.Προβολή της ταινίας Ο Αστακός (The Lobster)Ελληνική,Ιρλανδική,Ολλανδική,Γαλλική,Βρετανική παραγωγή.

Μετά τον χωρισμό του, ο Ντέιβιντ μεταφέρεται σε ένα ξενοδοχείο, του οποίου οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι μέσα σε 45 μέρες να βρουν ερωτικό σύντροφο. Αν δεν τα καταφέρουν, μετατρέπονται σε ένα ζώο της επιλογής τους. Ο Ντέιβιντ επιλέγει -αν δεν τα καταφέρει- να γίνει αστακός.

Ρουμάνικος Κινηματογράφος: Η Αποφοίτηση (2016), Κριστιάν Μουντζίου, 128΄ Ρουμανία, Γαλλία, Βέλγιο.

Ο Ρομέο είναι ένας γιατρός που ζει σ’ ένα μικρό ορεινό χωριό της Τρανσυλβανίας και έχει μεγαλώσει την 18χρονή κόρη του με την ιδέα ότι θα φύγει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Όμως μία μέρα πριν τις εξετάσεις συμβαίνει ένα ατύχημα που θέτει σε κίνδυνο την αναχώρηση της Ελίζα.

Συνοπτικό πρόγραμμα

VictoriaCinemas

16:30 – 18:30 ΕρευναΚαινοτομία

 

18:30 – 22:00Νέοι ΄Ελληνες κινηματογραφιστές

 

18:30-19:00

Γιώργος Λάνθιμος

Ανασκόπηση της κινηματογραφικής δουλειάς του σκηνοθέτη.

(επιμέλεια Δέσποινα Τριανταφυλλίδου)

 

7:30-8:00 συζήτηση: Λέανδρος Ντούνης, SoundDesigner

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Ρόμπι Εκσιελ Κριτικός Κινηματογράφου.

 

8-10μ.μ. Προβολή της ταινίας «TheLobster» (Ο Αστακός) 119΄σκηνοθεσία Γ.Λάνθιμος

 

Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας

 

16:45- 20:30   Διεθνές Διαγωνιστικό

Ρουμάνικος Κινηματογράφος

20:30 – 22:30ΗΑποφοίτηση, του Cristian Mungiu (Baccalaureat, (2016), 128΄)

 

Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

17:00 – 19:40 Eco films.Διαγωνιστικό

Πολυχώρος Σεϋχέλλες

3:00- 5:00μ.μ. «Η φωτογραφία στον κινηματογράφο». Φώτης Νατσιούλης

Όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο.