- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος:Να απαντήσει η κυβέρνηση αν απαγόρευσε το Μακεδονία Ξακουστή

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεκάθαρα είπε ότι αυτή είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία που δημιουργεί επώδυνα τετελεσμένα. Αλλά εμείς δεν ερμηνεύουμε τη συμφωνία ως δεσμευτική για την ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θέσουμε πολλά βέτο, αν θεωρήσουμε ότι θίγονται τα εθνικά μας συμφέροντα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτηθείς για την απαγόρευση του εμβατηρίου “Μακεδονία Ξακουστή” με κυβερνητική απόφαση, υπογράμμισε ότι «φαίνεται ότι αυτό έχει μεγάλη δόση αλήθειας, διότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην ΕΣΤΙΑ, και αποτέλεσε αφορμή να καταθέσω ερώτηση στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον υπουργό Εξωτερικών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της σε ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού γιατί η μπάντα του Λιμενικού παιάνισε, την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, το γνωστό εθνικό μας εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή” και υπήρξαν ρίγη συγκινήσεως στους δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες λαού που προσήλθαν. Και γι’ αυτό κατέθεσα ερώτηση, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο και ρωτώντας την υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Εξωτερικών, εάν αληθεύει πρώτον η συγκεκριμένη καταγγελία, εάν υπάρχει εντολή στην ηγεσία των Σωμάτων, οι μπάντες των Σωμάτων -της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού- να μην παιανίζουν πιά το γνωστό αυτό εθνικό εμβατήριο, με το οποίο μεγαλώσαμε, μάθαμε βήμα στον στρατό, κάναμε παρελάσεις, ενώ στη Βόρειο Ελλάδα ακόμη και οικογενειακά γλέντια τελειώνουν με το “Μακεδονία Ξακουστή”».

Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και βλέπουμε προφανώς τα απόνερα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Καλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να απαντήσει πρώτον αν συνέβη το περιστατικό, δεύτερον αν έχουν δοθεί τέτοιες εντολές στα Σώματα Ασφαλείας και το υπουργείο Εξωτερικών να μας ξεκαθαρίσει, αν υπάρχει τέτοια δέσμευση από πλευράς Ελλάδος, που απορρέει από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι αδιανόητα όλα αυτά που συμβαίνουν».

Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς αδελφοί, φωτειστές των Σλάβων, «ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος διεκδικούνται από τα Σκόπια. Σύμφωνα με την Συμφωνία μόνο η αρχαία ελληνική ιστορία κατοχυρώνεται. Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, η Βυζαντινή Ιστορία, όλος ο Μακεδονικός αγώνας αμφισβητείται».

 

Συντάξεις χηρείας…

Ερωτήσεις για τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα των συντάξεων χηρείας, ο τομεάρχης της ΝΔ τόνισε ότι «έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του συλλόγου ΑΞΙΑ ότι ο νόμος αυτός θα καταργηθεί και θα αποκατασταθεί η αδικία που προέκυψε από το νόμο Κατρούγκαλου, που πραγματικά είναι ιδιαίτερα επώδυνη. Δεν βρίσκω πως να χαρακτηρίσω αυτό το έκτρωμα, ειδικά για τις χείρες οι οποίες χάνουν την σύνταξη τους πέραν από τον άνθρωπο τους και μένουν απροστάτευτες. Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτό».

 

Χωρίς ασυρμάτους ελέω τρωκτικών…

Τέλος ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την αποκάλυψη την προηγούμενη εβδομάδα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αναφέρθηκε στα τρομερά προβλήματα που υπάρχουν στην ενδοεπικοινωνία των αστυνομικών με τους ασυρμάτους. Όπως είπε επειδή «κάποια τρωκτικά έφαγαν τα καλώδια σε μία κεραία στην Αίγινα, το παραλιακό μέτωπο στην Αττική έχει καταρρεύσει και δεν υπάρχει ενδοεπικοινωνία των αστυνομικών, δεν λειτουργούν οι ασύρματοι!».