- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος:Με ΝΔ αποκατάσταση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςπαραβρέθηκε στηνεκδήλωση της ΈνωσηςΑστυνομικώνΛάρισαςγια τους πεσόντες αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο αστυνομικόςκ.ΣτέφανοςΜικερτζήςπου τραυματίστηκε σοβαρά στα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2008 και της 6ης Δεκεμβρίου 2009,και σώθηκε εκ θαύματος.Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ομητροπολίτηςΛαρίσης κ. Ιερώνυμοςστο μνημείο πεσόντων αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

 

«Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αστυνομικούς που έπεσαν κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, αλλά και όλους τους αστυνομικούς που με αυταπάρνηση και,συχνά,με αυτοθυσία υπηρετούν το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια πρωτοφανή έξαρση της ανομίας και της εγκληματικότητας, που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος μας σε ειρηνικές περιόδους. Βασική αιτία των φαινόμενων αυτών,που πληγώνουν κάθε πολίτη,είναι οι πολιτικές επιλογές μιας κυβέρνησης που επιμένει να“χαϊδεύει”παραβατικέςσυμπεριφορές, λόγω ιδεοληπτικών αγκυλώσεων και διαχειριστικής ανικανότητας. Ως συνέπεια, τα όργανα της τάξης, τα οποία επανειλημμένως έχουν αποδείξει την επαγγελματική τους επάρκεια, μένουν με δεμένα τα χέρια, χωρίς να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους. Αντιθέτως, οι ίδιοι οι αστυνομικοί καθίστανται στόχοιδιαφόρων περιθωριακών κύκλων, οι οποίοι με καταδρομικές δολοφονικές επιθέσειςκαταρρακώνουν το κύρος της ΕΛΑΣ.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι πλέονπροφανέςότικαμμιάαλλαγή προς το θετικότερο δεν μπορεί να υπάρξει.Μόνον με τηναποχώρησή του από την εξουσίαμπορεί να ξεκινήσει η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες».