Άννα Βαγενά: Άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στον Δήμο Αθηναίων


Tags |

Θα ήθελα να χαιρετίσω την υπογραφή, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, της υπουργικής απόφασης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,κ. Γιώργο Σταθάκη, σύμφωνα με την οποία καθορίζεται ο χώρος και οι προϋποθέσεις για την κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα.

Θα ήθελα, όμως, να αναφερθώκαι σε κάτι, στο οποίο δεν αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ότι δηλαδή η δική μας κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ήταν αυτή που είχε το πολιτικό θάρρος, όπως συνέβη και σε άλλα σημαντικά θέματα, να ολοκληρώσει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα όχι μόνο στους δήμους, αλλά και σε ιδιώτες – σε περίπτωση που οι δήμοι, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, ολιγωρούν –να ιδρύσουν κέντρα αποτέφρωσης νεκρών.

Έτσι, η χώρα μας έρχεται με καθυστέρηση πολλών χρόνων να πάρει τη θέση της ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες τους να διαχειριστούν όπως θέλουν το σώμα τους μετά τον θάνατό τους.

Θα ήθελα να επαναλάβω για ακόμα μια φόρα, ότι μία τέτοια επιλογή δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη κανενός, καθώς, όπως είναι γνωστό, σε πολλά δόγματα του χριστιανισμού ακολουθείται η πρακτική της αποτέφρωσης και ότι όλοι αυτοί που την εφαρμόζουν δεν είναι λιγότερο θρησκευόμενοι από εμάς.