Μάξιμος:Ανοχή στους κουκουλοφόρους, προληπτικές προσαγωγές για την Μακεδονία


Tags |

«Για εμάς είναι ζήτημα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων η διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, του νόμου και της τάξης, όπως κάποιοι επιχειρούν να το πουν χλευάζοντας. Και γι’ αυτό το λόγο στο πρόγραμμά μας έχουμε λάβει συγκεκριμένες πρόνοιες να υπάρξουν όλα αυτά τα εργαλεία για να κάνει το έργο της η αστυνομία». Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στονΘΕΜΑκαι στουςδημοσιογράφους κ. Μπάμπη Κούτρα και κ. Νίκο Φελέκη
Το στέλεχος της αξιωματικής απαντώντας στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλησχετικά με τα όσα υποστήριξε περί κλειστού ΑΤ Ακροπόλεως, είπε ότι «σήμερα έκανα ένα τουίτκαι παρέπεμψα την αρμόδια υπουργό στην επίσημη σελίδα της ΕΛΑΣ για να δει διευθύνσεις και τηλέφωνα του ΑΤ Ακροπόλεως. Η λογική ότι υπήρχαν φαινόμενα και τέτοιες επιθέσεις και στο παρελθόν δεν μπορεί να είναι άλλοθι. Οι άνθρωποι κυβερνάνε 4,5 χρόνια έχουν μπει στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης. Έχουν δώσει πιά δείγματα γραφής, οφείλουν πιά να απολογηθούν για τα έργα και τις ημέρες τους, για τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Και να είναι δεκτικοί στην κριτική και να μην μιλούν με τέτοια αλαζονεία και με τέτοια απαξίωση προς την αξιωματική αντιπολίτευση».
Ο κ. Χαρακόπουλος κάλεσε ακόμη την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να επισκεφτείκανένα αστυνομικό τμήμα, καθώς ηεικόνα που αντίκρισε εχθές κατά την επίσκεψή του με τον αρχηγό της ΝΔ κ. Μητσοτάκη στο ΑΤ Ακροπόλεως «ήταν θλιβερή. Ακόμη και από άποψη υγιεινής. Έχουν δύο μήνες που δεν έχουν καθαρίστριες, γιατί έχουν λήξει οι συμβάσεις. Δεν λειτουργούσαν τα κρατητήρια, κι έρχονται τουρίστες εκεί για να ζητήσουν πληροφορίες».
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα αύξησης του αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες. Φαίνεται καθημερινά από τα δελτία ειδήσεων ότι το αστυνομικό δελτίο κυριαρχεί, είναι οι πρώτες ειδήσεις. Και διαβάζω σήμερα και μου κάνει τρομερή εντύπωση στην “Καθημερινή”, ότι δόθηκε εντολή, μετά την καταδρομική επίθεση των γνωστών αγνώστων κουκουλοφόρων στο ΑΤ Ακροπόλεως, στους αστυνομικούς να κάνουνπροσαγωγές ακόμη και ασχέτων, για να πάρουνρεπό. Δηλαδή, αν όλη η κουβέντα γίνεται για να παίξουν τα δελτία των 8 ότι έγιναν 10, 20, 30 προσαγωγές, οι οποίες, όμως,σπανίως αν όχι ποτέ δεν μετατρέπονται σε συλλήψεις, τότε με συγχωρείτε. Το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακή διαχείριση». Και πρόσθεσε ότι «όταν λέω δεν υπάρχει πολιτική βούληση, να αντιμετωπίσουν τις γνωστές συλλογικότητες, τους γνωστούς αγνώστους τα “δικά μας παιδιά”, όπως κατ’ επανάληψιν οι ίδιοι έχουν αποκαλέσει στο παρελθόν, τη συλλογικότητα του Ρουβίκωνα, κι αυτό οδηγεί σε επιχειρησιακή ανεπάρκεια γιατί ουσιαστικά αφαιρούν από την αστυνομία τα μέσα αυτά για την αντιμετώπισή τους. Δεν καταργήσανε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, της ταχείας επέμβασης των δικυκλιστών κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ενοχλούνταν οι μπαχαλάκηδες, γιατί είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μπαχαλάκηδων; Όταν έχουν αποδυναμώσει τη ΔΙΑΣ και τη ΖΗΤΑ που είναι επίσης εποχούμενοι δικυκλιστές, φυσικόείναι μετά, κατόπιν εορτής να κάνουν προσαγωγές που δεν μετατρέπονται σε συλλήψεις. Αν δεν υπάρχει μια δύναμη για να επέμβει άμεσα για να συλλάβει επ’ αυτοφώρω τους εμπλεκόμενους δράστες, οδηγούμαστε σε αυτά τα φαινόμενα. Κι από την άλλη πλευρά, βλέπουμε την ίδια κυβέρνηση να δίνει εντολές για προληπτικές προσαγωγές στην Βόρεια Ελλάδα, ακόμη κι ανήλικων παιδιών, προκειμένου να μην υπάρχει ο φόβοςότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από πολίτες που ενοχλούνται από την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους πρόθυμους συνοδοιπόρους της».