- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος:Πληγή η ερήμωση της υπαίθρου

Στη μνήμη του μεγάλου Θεσσαλού πολιτικού που ανέδειξε η Καρδίτσα μετά τον Νικόλαο Πλαστήρα, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, που αποτέλεσε για εμένα έναν από τους δασκάλους στα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, αφιερώνω την σημερινή μου ομιλία». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος την ομιλία του στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Αργιθέας του κόμματος στα Βραγκιανά της Καρδίτσας.

Στην αυλή της εκκλησίας…

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στους δεσμούς του με την Καρδίτσα «από τα μαθητικά μου χρόνια όταν έμαθα γράμματα στην Ιτέα και στον Παλαμά, που έχω φίλους, όπως και σε άλλα χωριά όπου με τον πατέρα μου που είχε θεριζοαλωνιστική μηχανή –κουμπίνα την έλεγαν τότε- αλωνίζαμε στα χωριά του κάμπου. Έχω κοιμηθεί στην αυλή της εκκλησίας στην Πασχαλίτσα, τότε που δεν υπήρχε ο φόβος της εγκληματικότητας κι ο κόσμος κοιμόταν το καλοκαίρι έξω στις βεράντες και με ανοιχτά παράθυρα. Εδώ στην Αργιθέα, όμως έρχομαι πρώτη φορά. Είχα συμμαθητές από τον συνοικισμό της Συκεώνας που κατάγονταν από τα Πετρίλια, και ο μακαρίτης ο παπα-Λάμπρος Χύτας -ο παπάς του χωριού μου που τον βοηθούσα ως παπαδάκι- ήταν Αργιθεάτης από την Καρυά. Είχα ακουστά, λοιπόν, αλλά ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από την ομορφιά του τόπου. Κι όταν Μάρτη μήνα συνάντησα χιόνια στον Τύμπανο αναρωτήθηκα πως τα βγάζετε πέρα με το ψαλιδισμένο επίδομα θέρμανσης. Θυμάμαι όταν το 2013 εμείς δίναμε 210 εκατομμύρια ευρώ ως επίδομα θέρμανσης είχε συμβεί το ατυχές συμβάν με τα παιδιά στη Λάρισα που έχασαν τη ζωή τους από το μαγκάλι και την άγρια εκμετάλλευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε θυμίζω τα 210 εκατομμύρια που εμείς δίναμε δεν είχαν απορροφηθεί όλα. Και δίναμε και προκαταβολή. Θα ανέμενε λοιπόν, κανείς ότι αυτοί που μας εγκαλούσαν ως ανάλγητους, ακόμη και ως δολοφόνους, να διπλασιάσουν τουλάχιστον το επίδομα θέρμανσης. Όχι μόνο δεν το διπλασίασαν, αλλά δεν το διατήρησαν καν στα ίδια επίπεδα. Αντιθέτως, το περιόρισαν δραματικά στο ¼, ενώ έκοψαν και την προκαταβολή. Κι όλα αυτά όταν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία έχει αυξηθεί. Αυτό και μόνο αρκεί για να δει κανείς το θράσος και το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της… πρώτης φοράς αριστερά!».

Κλειστό σχολείο…

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε εκτενή αναφορά «στην ερήμωση της υπαίθρου που είναι πληγή και τη σπουδαιότητα του δημογραφικού προβλήματος που εσείς βιώνεται εντονότερα, καθώς το γυμνάσιο που πριν λίγα χρόνια εγκαινιάσθηκε σήμερα είναι κλειστό λόγω έλλειψης μαθητών». Παρουσίασε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι «λύση δεν είναι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση και απλά η αντικατάσταση του πληθυσμού με ανθρώπους που δεν ενστερνίζονται τις ευρωπαϊκές αξίες».

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι «αν δεν γίνουν ταυτόχρονα με τις βουλευτικές θα προσλάβουν χαρακτήρα εθνικών εκλογών». Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΛΚ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μάνφρεντ Βέμπερ συμμερίζεται τις απόψεις της ΝΔ για την αναθεώρηση των πλεονασμάτων, ώστε να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για μείωση των φόρων, αλλά και για την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων». Τέλος κάλεσε τους πολίτες «να ενισχύσουν τη ΝΔ για να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιρροή στη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων που λαμβάνονται στην Ευρώπη», και κατέληξε λέγοντας ότι «από σήμερα η Αργιθέα έχει έναν ακόμη φίλο και θέλω να πιστεύω μαζί με τους βουλευτές σας από όποια θέση βρεθώ να μπορέσω να φανώ χρήσιμος στον όμορφο τόπο σας».

Τον Μάξιμο Χαρακόπουλο καλωσόρισαν προλογίζοντάς τον ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, η π. βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Λάμπρος Τσιούκης, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Αργιθέας κ. Γιάννης Κωνσταντέλος, ο π. αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσος, ο υπ. Βουλευτής κ. Ορέστης Ψαχούλας, το μέλος της ΠΕ της ΝΔ κ. Κώστας Καραγιάννης, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ ο κ. Φώτης Βρέκος, ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Γιώργος Χασιώτης και κ. Ανδρέας Στεργίου.