Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Τα δικαιώματα σου στην Ε.Ε.»


Tags |

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Τα δικαιώματα σου στην Ε.Ε.» την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας που συνδιοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας με ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και υποψήφιο Ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου, που εκδόθηκε από το PDF και μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα από την ΕΣΑμεΑ, ο κ. Βαρδακαστάνης παρουσίασε συνοπτικά την πορεία του αναπηρικού κινήματος στην Ε.Ε. από το 1997, έτος που υπογράφηκε η Συμφωνία του Άμστερνταμ και ιδρύθηκε το EDF, έως και σήμερα. Ως πρόεδρος του EDF τα τελευταία 25 χρόνια, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του Ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος στα δικαιώματα των Α.μεΑ. στην Ε.Ε., σε επίπεδο νομοθεσίας, πολιτικών και προγραμμάτων, όπως επίσης και στις υφιστάμενες αδυναμίες και προκλήσεις του μέλλοντος.

Η εκδήλωση στη Λάρισα, που αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς πανελλαδικών παρουσιάσεων του εν λόγω βιβλίου, διοργανώθηκε προς τιμήν του απολεσθέντος προέδρου της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας, και μορφή του αναπηρικού κινήματος Τσιουλάκη Ράλλη  Πριν την έναρξη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αείμνηστου Τσιουλάκη Ράλλη. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πινακάς Βασίλειος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, κ. Δεληγιάννης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αμαξοστασίου κ. Ζαούτσος Γεώργιος, η Περιφερειακή διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας κα Τσιόρβα Όλγα,  η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κα Λιακούλη Ευαγγελία, η διευθύντρια της Κοινωνικής Πρόνοιας Λάρισας κα Ζιώγα Έφη, και πλήθος κόσμου.

 

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος

Πάικος Στέφανος