- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ρένα: Παραγωγικό,Αγροτικό και Επιχειρηματικό Κέντρο η Λάρισα

«Θέλουμε η Λάρισα να γίνει Παραγωγικό, Αγροτικό και Επιχειρηματικό Κέντρο, ένας σημαντικός πόλος επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ένας σημαντικός κόμβος εξωστρεφούς, καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην καρδιά της Ελλάδας», επισήμανε η υποψήφια δήμαρχος, κ.ΡέναΚαραλαριώτου, στη συνάντηση εργασίας που είχε με τη διοίκηση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Μάλιστα, η υποψήφια δήμαρχος πρότεινε και τη δημιουργία ενός ευέλικτου συμβουλευτικού οργάνου, ενός Άτυπου Συμβουλίου, στον Δήμο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΘΕΒ, Επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων.

Στην έναρξη της τοποθέτησής της η υποψήφια δήμαρχος σημείωσε πως η επίσκεψη στον ΣΘΕΒ είναι η πρώτη από τις επισκέψεις σε θεσμικούς φορείς της Λάρισας, τονίζοντας πως «αυτή η κίνηση έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πρώτο μέλημά μας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα».

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», αναφερόμενη σε βασικούς άξονες προγραμματικών θέσεων, έκανε λόγο για τα δύο σύμβολα της πόλης, τον Πηνειό Ποταμό και το Αρχαίο Θέατρο, που μπορούν, σε συνδυασμό με συνέργειες να δημιουργήσουν την Ταυτότητα της Λάρισας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει ο Δήμος, προωθώντας συνέργειες και συνεργασίες, ανάμεσα στους τρεις τομείς, πρωτογενή, δευτερογενή (μεταποίηση) και τριτογενή (τουρισμό-υπηρεσίες), ώστε να καταστεί η Λάρισα σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών, αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων,από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Ένας από τους στόχους μας είναι η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα, με τη δημιουργία της Παραγωγικής Ταυτότητας της Λάρισας. Ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει η κατάρτιση και εκπαίδευση σε τέχνες και επαγγέλματα, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων. Η “πράσινη” επιχειρηματικότητα, με πρωτοβουλίες και συνέργειες, όπως η αξιοποίηση ΑΠΕ, βιοαέριο-βιομάζα, καθώς και η ανάπτυξη Ενεργειακών Κοινοτήτων, βρίσκονται στο επίκεντρο των προτάσεων της δημοτικής παράταξης “Λάρισα Μπροστά”. Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία της «έξυπνης» πόλης, με εφαρμογές που θα μειώνουν δραστικά τη γραφειοκρατία και θα παρέχουν καλύτερη εξυπηρέτηση σε πολίτες και επιχειρήσεις”, είπε η κ.Καραλαριώτου.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαρισαϊκές επιχειρήσεις, στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της έλλειψης υποδομών, σε επιχειρήσεις που έχουν συγκεντρωθεί σε οδικούς άξονες-εισόδους της πόλης και τόνισε την ανάγκη να γίνουν τα απαραίτητα έργα (οδοποιία, ηλεκτροφωτισμός).

«Με στενή συνεργασία και την ουσιαστική λειτουργία του Άτυπου Συμβουλίου, τη δημιουργία του οποίου προτείνουμε, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο της Λάρισας, προς όφελος των πολιτών».

Από την πλευρά του ΣΘΕΒ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αχιλλέας Νταβέλης υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθούν «θεσμικές γέφυρες». «Εμείς δεν φιλοδοξούμε ούτε πολιτική παρουσία ούτε πολιτική παρέμβαση να έχουμε. O προβληματισμός μας είναι ότι ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε χρήσιμοι, σε διάφορα επίπεδα, πολλές φορές σημαντικοί θεσμικοί φορείς όπως είναι ο Σύνδεσμος, ευγενικά παρακάμπτονται ή αποκόπτονται», σημείωσε.

Ο κ. Νταβέλης αναφέρθηκε και στις προτάσεις που κατέθεσε ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι η υλοποίηση των έργων που θα υπάρξουν μέσω του ΒΑΑ θα επιφέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα για το σύνολο των Δημοτών και κυρίως για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.«Πιστεύω πραγματικά ότι ο επόμενος εκλεγμένος δήμαρχος ή η επόμενη εκλεγμένη δήμαρχος, εάν αγκαλιάσουν τους βασικούς κοινωνικούς Φορείς της πόλης, και εφόσον  ζητήσουν τη γνώμη τους, θα μπορέσει να διαμορφωθεί μία συναντίληψη –που είναι και τοζητούμενο- για την ανάπτυξη της Λάρισας και την ευημερία των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου, στα γραφεία του ΣΘΕΒ.  Την κ.Καραλαριώτου συνόδευαν οι υποψήφιοι: Αθανάσιος Μαμάκος, δημοτικός σύμβουλος-δικηγόρος, Ηλίας Παλαιοχωρλίδης, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και χειρουργός ορθοπεδικός,  Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, δικηγόρος- γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και Εύα Στεργιάκη, ιδιοκτήτρια Γραφείου Ταξιδίων. Την υποψήφια δήμαρχο, από την πλευρά του ΣΘΕΒ, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος, Αχιλλέας Νταβέλης, ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Γιακουβής, ο γενικός γραμματέας, Νίκος Νταναβάρας, ο οικονομικός επόπτης, Γιάννης Σίνης, τα μέλη Γιώργος Καρκανιάς, Βάιος Μπρέτας, Δημήτρης Γουγουλιάς, Γιώργος Αδαμόπουλος και Αθανάσιος Νάκας, καθώς και η γενική διευθύντρια, Έλενα Καματέρη.