- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου στο ΝΟΛ

Η αρχηγός της εθνικής Τουρκίας Κούμπρα Κους πιστεύει στην παραμονή στην Α1

Ήρθε το περασμένο φθινόπωρο στο ΝΟΛ, από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου! Από τη Σμύρνη συγκεκριμένα και την πρωταθλήτριά της ΕΣΤΙ, έχοντας προηγουμένως αν και μόλις 24 χρονών (γεν. 9-11-1994) φορέσει το περιβραχιόνιο της Εθνικής Τουρκίας!

Η Κούμπρα Κους, (περί ης ο λόγος), άρχισε να παίζει πόλο πριν από μόλις δέκα χρόνια. Αρχικά και για δύο χρόνια έπαιζε στην ιδιαίτερη πατρίδα της Hatay, (στη νοτιονατολική Τουρκία) και από εκεί μετακόμισε στη Σμύρνη για το πόλο όπου με προπονητή τον Βαγγέλη Πάτερο κατέκτησε το πρωτάθλημα, (αναγνωρίζοντάς του ότι την βοήθησε πολύ να βελτιώσει τον εαυτό της στην πισίνα).

Έχει κερδίσει 5 πρωταθλήματα Τουρκίας με την EΣΤΙ Σμύρνης και παίζει για οκτώ χρόνια στην Εθνική ομάδα της χώρας της με την οποία έχει πάρει μέρος σε πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης! Για την ίδια και την σχέση της με το πόλο δήλωσε:

Πριν έρθω εδώ ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο και για τη ζωή μου αλλά και για το πόλο, γιατί για πρώτη φορά ζω μακριά από τη χώρα μου και στην Ελλάδα γνώριζα ότι η υδατοσφαίριση είναι σε διαφορετικό επίπεδο από την Τουρκία. Αλλά από τότε που ήρθα εδώ οι συμπαίκτριές μου και οι υπεύθυνοι των ομάδων προσπαθούν να με βοηθήσουν πολύ και στην πισίνα και έξω από αυτή, θα έλεγα ότι κάνουν τη ζωή μου ευκολότερη. Και για τη ζωή νομίζω ότι είμαι λίγο τυχερή γιατί μπορώ να πω ότι ο ελληνικός λαός, η ελληνική κουζίνα και ο ελληνικές συνήθειες είναι σχεδόν όμοιες με εμάς τους Τούρκους, γι ‘αυτό δεν αισθάνομαι ξένη εδώ ..

Πάντα σκεφτόμουν να παίξω waterpolo έξω από τη χώρα μου, Ήταν ένας από τους στόχους μου. Φυσικά δεν ήταν τόσο εύκολο, δούλευα σκληρά, έκανα επιπλέον πέντε προπονήσεις σε μια εβδομάδα μόνο για να βελτιώσω τον εαυτό μου και ο προπονητής με τις συμπαίκτριές μου με βοήθησαν πάρα πολύ. Και το περασμένο καλοκαίρι έπαιξα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη και μετά από αυτό το τουρνουά είχα κάποιες προσφορές από διαφορετικές χώρες κι αποφάσισα να έρθω στη Λάρισα. Επειδή πάντα αναρωτιόμουν για το ελληνικό πρωτάθλημα, και είμαι χαρούμενη που παίζω εδώ.

Είναι εντελώς διαφορετικά πρωταθλήματα! Στην Τουρκία το πρωτάθλημα ξεκινάει τον Μάιο και παίζουμε σαν τουρνουά. Δώσαμε πέντε παιχνίδια σε ένα τριήμερο τον Μάιο, το ίδιο τον Ιούνιο, και τον Ιούλιο ή Αύγουστο παίζουμε τα play off και είναι το τέλος της χρονιάς! Για αυτό δεν ήταν εύκολο να συνηθίσω εδώ. Γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα, πρέπει πάντα να κάνουμε προπονήσεις, πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα επειδή σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο έχουμε παιχνίδι και σε αυτό το πρωτάθλημα εκτός από τις πρώτες 2-3 ομάδες, οι υπόλοιπες είναι σχεδόν ισάξιες και δεν είναι εύκολο να πεις ποιος θα κερδίσει. Έτσι μπορώ να πω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλύτερο από το δικό μας.

Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά. Η ομάδα μας ήταν νέα και χρειαζόμασταν χρόνο για να συνηθίσουμε ο ένας στον άλλο. Χάσαμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ κυπέλλου στο πέναλτι, αλλά νομίζω ότι η ομάδα πίστεψε ότι θα μπορούσαμε να προκριθούμε. Χάνουμε, αλλά με μικρή διαφορά, πιστεύω ότι αν κερδίσουμε έναν αγώνα, όλα θα είναι διαφορετικά.

Έχουμε πέντε ακόμα αγώνες για αυτόν τον γύρο. Ο πρώτος μας αγώνας το ερχόμενο Σάββατο, εδώ ενάντια στο Χαλάνδρι. Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα μπορούμε να έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. γιατί οι δύο σημαντικές παίκτριες μας θα συμμετάσχουν μαζί μας μετά από αυτό το παιχνίδι και πιστεύω ότι θα προσθέσουν δύναμη στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε την σεζόν τον Απρίλιο και θα παραμείνουμε. Πιστεύω στις συμπαίκτριές μου και νομίζω ότι αξίζουμε να μείνουμε στην Α1 κατηγορία.

Θέλω να συνεχίσω να παίζω waterpolo όσο μου αρέσει και όσο η υγεία μου είναι καλή. Και θέλω να συνεχίσω να παίζω έξω από τη χώρα μου. Τα επόμενα χρόνια θέλω να αγωνιστώ σε μια ομάδα που παίζει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά ξέρω ότι γι ‘αυτό πρέπει να περάσω περισσότερο χρόνο προπονούμενη στην πισίνα…

Εκτός αυτών αποφοίτησα ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής και όταν θα σταματήσω να παίζω υδατοσφαίριση θέλω να διδάσκω στο σχολείο και ταυτόχρονα να είμαι και προπονήτρια υδατοσφαίρισης!