Κελλας:Η ιστορική γνώση ολοκληρώνει τον άνθρωπο


Tags |

«Κάθε χρόνο χιλιάδες Ελληνόπουλα επιλέγουν για τις σπουδές, ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού, καθώς η χώρα μας, εν έτει 2019, αδυνατεί να προσφέρει ανάλογες επιλογές. Οφείλουμε επιτέλους, να ευθυγραμμιστούμε με το διεθνές περιβάλλον και να κάνουμε άλμα προς τα εμπρός, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων και την φυγή των νέων μας στο εξωτερικό, με τις επιπτώσεις, που αυτή συνεπάγεται».

Ο Χρήστος Κέλλας, υποδεχόμενος στη Βουλή μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Πυργετού,  έθεσε ένα επίκαιρο θέμα, με αφορμή και τη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση, που διεξήχθη στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημέρωσε τους μαθητές για την λειτουργία του Κοινοβουλίου, ενώ τους ενθάρρυνε να μελετήσουν την ελληνική ιστορία, καθώς, όπως επεσήμανε “η ιστορική γνώση και συνείδηση συμβάλλει στην ολοκλήρωση του ατόμου”.

«Διαβάστε τα βιβλία ιστορίας, μελετήστε τις πηγές τους, “βουτήξτε” στις ιστορικές περιόδους της χώρας, αντιληφθείτε τι πήγε λάθος και τι έγινε σωστά σε τούτο τον τόπο. Γνωρίζοντας ιστορία, γνωρίζετε τις ρίζες σας, γνωρίζετε την αλήθεια, αποφεύγετε άστοχες επιλογές και οδηγείστε στο μέλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Τους μαθητές του Γυμνασίου Πυργετού, συνόδευαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Νίκος Χατζάρας και οι καθηγήτριες κκ. Φωτεινή Παπαπαναγιώτου, Φωτεινή Γιαννούλη, Φωτεινή Μίχου και Σοφία Αδελφοπούλου.