Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας


Tags |

Την περασμένη Κυριακή, 17η Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο των Αθηνών τα Μέλη της Εθνικής Αποστολής που έλαβαν μέρος στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής του Πεκίνου, και σε μια σεμνή τελετή τους μίλησε, τους συγχάρηκε για την επιτυχία τους και τους τίμησε με ιδιαίτερο τρόπο, μαζί με τους γονείς τους και τους καθηγητές-προπονητές τους.

Η φετινή αποστολή είχε εξαιρετική επιτυχία, αφού κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια και 3 εύφημες μνείες. Δηλ. και οι 5 μαθητές της αποστολής ανέβηκαν στο βάθρο της επιτυχίας. Οι μαθητές που τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν: Μπανιά Αγγελίνα του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, Πουλτουρτζίδης Ευθύμιος του 1ου Λυκείου Κιλκίς, Γάκης Διονύσιος του Πειραματικού Λυκείου Πατρών και Γιαννίσης – Μανές του Μουσικού Λυκείου Βόλου. Έλειπε για σπουδές στην Αμερική ο Κακογιάννης Χρήστος του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσ/νίκης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε και τους καθηγητές που δίδαξαν στην Ολυμπιακή Ομάδα ή τα μέλη που συμμετείχαν στην αποστολή του Πεκίνου, που ήταν οι εξής: Ζαχείλας Λουκάς, Αρχηγός της αποστολής, πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παπαθανασίου Χαρά, Β’ Αρχηγός, Αστροφυσικός – Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Leiden στην Ολλανδία, Βουρλιώτης Μάνος, παλιός ασημένιος ολυμπιονίκης της Αστρονομίας, και νυν υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπ. Αθηνών και οΞενάκης Χρίστος, επίτιμος σύμβουλος φυσικών και πρώην αντιπρόεδρος της Εταιρείας

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Ολυμπιακές Ομάδες των Μαθηματικών,της Φυσικής, τηςΧημείας, της Βιολογίας, κ.λπ. Να σημειωθεί ότι η αποστολή μας χάρισε στον κ. Παυλόπουλο ένα αναμνηστικό δώρο, το οποίο του έκανε ξεχωριστή εντύπωση.