Εντείνουν τον αγώνα τους οι Θεσσαλοί αγρότες


Tags |

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αποκλεισμούς δρόμων και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις σ’ όλη τη χώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι εντείνουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους που αφορούν την επιβίωσή τους. Την ίδια ώρα παραμένουν τα δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Το Πανθεσσαλικό μπλόκο Νίκαιας

Τη Δευτέρα το απόγευμα έγινε μαζική συνέλευση του μπλόκου της Νίκαιας όπου εκτιμήθηκε ότι είχε πολύ μεγάλη η επιτυχία ο αποκλεισμός στα Τέμπη που έγινε το Σάββατο και έγινε κατορθωτό λόγω της πολύ μαζικής συμμετοχής των αγροτών με τρακτέρ αλλά και των εργατών που συμπαραστάθηκαν στην αγροτιά. Η κινητοποίηση έδειξε την αποφασιστικότητα οι αγρότες να εντείνουν την πάλη και την αγωνιστική πίεση στην κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Επιπλέον στη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη, ο οποίος πρότεινε να γίνει τελικά συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο και εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων, όπως του Εργασίας και του Περιβάλλοντος. Είπε ακόμα ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει και εκπρόσωπος από το υπουργείο Οικονομικών. Οι εκπρόσωποι των αγροτών σημείωσαν ότι για να γίνει συνάντηση, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει εκπρόσωπος και από το υπουργείο Οικονομικών. Αναμένεται η τελική απάντηση του υπουργού.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε σε ενθουσιώδες κλίμα με τους αγρότες να φωνάζουν ότι «Ο αγώνας συνεχίζεται».

Μέχρι τώρα έχουν στηθεί 23 μπλόκα, με πολλές εκατοντάδες τρακτέρ σε βασικούς οδικούς κόμβους απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Συγκεκριμένα, έχουν στηθεί τα εξής μπλόκα:

Κόμβος Νίκαιας, Εθνική Οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης (Λάρισα). Κόμβος Αερινού, ΕΟ Αθήνας – Θεσσαλονίκης (Μαγνησία). Κόμβος «Ελιάς» Κατερίνης(Πιερία). Κόμβος Μαλγάρων, ΕΟ Αθήνας – Θεσσαλονίκης, και κόμβος Δερβενίου, ΕΟ Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Θεσσαλονίκη). Κόμβος Κουλούρας, ΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας, και διασταύρωση Νάουσας, ΕΟ Βέροιας – Σκύδρας (Ημαθία). Κόμβος Γυψοχωρίου (Πέλλα). Διασταύρωση Σιδηροκάστρου(Σέρρες). Κόμβος Αντιγόνου Αμυνταίου (Φλώρινα). Κόμβος Πελασγίας, ΕΟ Αθήνας – Θεσσαλονίκης (Φθιώτιδα). Κόμβος Χαλικίου, Ιόνια Οδός (Αιτωλοακαρνανία). Κόμβος Λούρου, ΕΟ Πρέβεζας – Ιωαννίνων (Πρέβεζα). «Βενζινάδικα» Αιγίου, Σταυροδρόμι και Δαφνούλα Ερυμάνθου (Αχαΐα). Διασταύρωση Ανυφί και Πλατανίτη (Αργολίδα). Κόμβος Μεγαλόπολης (Αρκαδία). Κόμβος Αγίου Γεωργίου (Ηλεία). Κόμβος Μεσσήνης, ΕΟ Καλαμάτας – Αθήνας, και Χανδρινού Πυλίας (Μεσσηνία). Μεγάλα Χωράφια, ΕΟ Χανίων – Ηρακλείου (Χανιά). Κόμβος Πραιτωρίων, νότιος οδικός άξονας Κρήτης (Ηράκλειο).

Σε όλη τη χώρα οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις από την ΚΑΠ της ΕΕ.