- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας βουλιάζει

Επικοινωνιακή αντιμετώπιση των προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καταλογίζει στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, καταθέτοντας ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Ανδρέα Ξανθό, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Αχαίας και αν. Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, κ. Ιάσονα Φωτήλα.

Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν πως “την ώρα που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της χώρας βουλιάζει, υπό το βάρος των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και δομές, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχωρά στην πρόσληψη Συμβούλου Διαχείρισης της Επικοινωνίας”.

Αναφέρουν σχετικά πως “σύμφωνα με απόφαση, που φέρει την υπογραφή του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Σταμάτη Βαρδαρού, ανατέθηκε το έργο με τίτλο «Υπηρεσίες Συμβούλου Διαχείρισης της Επικοινωνίας» και κατόπιν της διαδικασίας του άρθρου 118 του Ν.4412/2016 σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 2444/18.12.2018, πραγματοποιήθηκε πρόσκληση υποβολής προσφοράς στην Ζαφειρία Ελβίρα Κριθάρη του Αριστοφάνη, για το χρονικό διάστημα δέκα (10) μηνών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ποσού ύψους είκοσι τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα δύο ευρώ #24.552,00€# (καθαρή αξία: #19.800,00€# και Φ.Π.Α 24%: #4.752,00€#)”.

Τέλος, τα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερωθούν  “για ποιους λόγους το Υπουργείο προέβη στην πρόσληψη Συμβούλου Διαχείρισης της Επικοινωνίας και εάν έγινε διαγωνισμός για την εν λόγω πρόσληψη” καθώς και “την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων της διαδικασίας (πρόσκληση, ανακοίνωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και προσφορές) από τα οποία προκύπτει πως για την συγκεκριμένη επιλογή υπήρξε αξιοκρατία και διαφάνεια”.