- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μ.Χαρακόπουλος:Η επικύρωση των Πρεσπών αφετηρία εθνικής αφύπνισης

 

«Κάθε εθνική υποχώρηση μπορεί να είναι και αφετηρία εθνικής ανάτασης και αφύπνισης. Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα ή ευκαιρία στην ενταξιακή διαδικασία των βόρειων γειτόνων μας στην ΕΕ για να πετύχουμε βελτιώσεις και να αμβλύνουμε αρνητικά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών». Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςκληθείς από τονπρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας κ. Απόστολο Βερέμηνα χαιρετήσει την εκδήλωση για το νέο έτος. Όπως είπε «ηεκδήλωσή σας πραγματοποιείται την επαύριο της επικύρωσης από τη Βουλή του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία πράξη του δράματος, της επώδυνης εθνικής υποχώρησης που αποτελεί η Συμφωνία των Πρεσπών, που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα στους βόρειους γείτονές μας. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει χαθεί οριστικά, όσο εμείς οι ίδιοι δεν λησμονούμε τη Μακεδονία και δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώναγιατην ιστορική αλήθεια».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη το προεδρείο του Συνδέσμου για την πολυσχιδή δράση του. Με αφορμή την εγγραφή του νέουμητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμουως νέου μέλους του Συνδέσμου είπε: «βλέποντας ανάμεσα μας όχι μόνο το νεότερο μέλος μας, τον δεσπότη, αλλάεπιστήμονες και επαγγελματίες που έχουν διακριθεί στο χώρο τους και κυρίως σωστούς οικογενειάρχες, μπορώ να πω ότι η θητεία μας ως εφέδρων αξιωματικών είχε θετική επίδραση στη ζωή των μελών μας».

Ο βουλευτής και μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων κατέληξε υπενθυμίζοντας τη λαϊκή ρήση που λέει ότι «ο στρατός για τους άνδρες είναι σχολείο. Πράγματι μπορώ να πω ότι και για εμένα η θητεία μου ως έφεδρου αξιωματικού ήταν πολύτιμο σχολείο. Σχολείο άσκησης διοίκησης, αυτοπειθαρχίας αλλά και συναίσθησης καθήκοντος. Οι εμπειρίες που αποκόμισα στο στρατό αποδείχθηκαν χρήσιμες στην μετέπειτα πορεία μου».