- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Χ.Κέλλας: Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε καμία κομματική τοποθέτηση

 

 

Η προκήρυξη για τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού αποτελεί ένα ακόμη“κρούσμα” υποβάθμισηςτων κριτηρίων και διαδικασιών επιλογής τους, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο ευρύτερο σύνολο μιας επαναλαμβανόμενης και εξαιρετικά προκλητικής τακτικής, που έχει ως απόρροια τη χειραγώγηση της Εκπαίδευσης και, εν γένει, της Δημόσιας Διοίκησης.

Έχουμε κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Προθύμων ότι θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους.Δεν ανεχόμαστε πρακτικές και αντιλήψεις, οι οποίες δεν έχουν καμία θέση στην Παιδεία, που οφείλει μία σύγχρονη χώρα να παρέχει στα παιδιά της, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Ομογένειας.

Θα καταργήσουμε τους ν. 4415/2016 και ν. 4547/2018, που αποτελούν τα νομικά ερείσματα διάλυσης και άλωσης της Εκπαίδευσης,και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε κομματικές τοποθετήσεις ημετέρων, τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αφού κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, με θέμα «Σοβαρές Καταγγελίες για την Προκήρυξη Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού», που αναπτύσσεται ως ακολούθως:

«Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα υποβάθμισης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και της προσπάθειας της Κυβέρνησης να κομματικοποιήσει την Παιδαγωγική καθοδήγηση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

Επειδή τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι καταγγελίες “για πρωτοφανή υποβιβασμό της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης”, τόσο από Έλληνες εκπαιδευτικούς, όσο και από Συλλόγους Γονέων της ομογένειας, είναι αναρίθμητες.

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ:

  1. Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες ανάκλησης της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων συντονιστών εξωτερικού;
  2. Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες αναθεώρησης του υφιστάμενου προβληματικού θεσμικού πλαισίου, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής συντονιστών εξωτερικού με αναβαθμισμένη τη γλωσσομάθεια και την εμπειρία στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση;»