- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο Χρήστος Κέλλας στην εκδήλωση αιμοδοτών φαλάνης

«Η εθελοντική αιμοδοσία, πράξη ύψιστης προσφοράς στον άγνωστο συνάνθρωπό μας, αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας. Στην πατρίδα μας οι ανάγκες για αίμα είναι πολλές, καθώς κατέχουμε ως χώρα το θλιβερό προνόμιο να είμαστε πρώτοι στα τροχαία ατυχήματα, ενώ παράλληλα έχουμε ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά Μεσογειακής Αναιμίας-Θαλασσαιμίας.

Ο αριθμός, όμως,  των εθελοντών αιμοδοτών σε σχέση με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ασθενών,παραμένει μικρός.Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, μέσα από την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, τη γνώση και τη συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου, να μην αφήσουμε και άλλον πολύτιμο χρόνο να χαθεί».

Με αυτά τα λόγια, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, τόνισε την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, κατά τον χαιρετισμό του στην ετήσια εκδήλωση του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαλάνης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη την Πρόεδρο Ειρήνη Μάνη, τον Αντιπρόεδρο ΡένοΚαρυώτηκαι τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου για την δράση τους και την πολύτιμη προσφορά τους, σημείωσε:

«Οι εθελοντές αιμοδότες αποτελούν τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, που δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Οφείλουμε να τους τιμούμε και να τους ευχαριστούμε για την ανιδιοτελή προσφορά τους, που αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Εύχομαι σε λίγα χρόνια να καταφέρουμε να γίνουμε αυτάρκεις σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, να μην αναβάλλονται χειρουργεία από ανεπάρκεια αίματος και,κυρίως, να μην κινδυνεύσει ποτέ ξανά κάποια ζωή από έλλειψη αίματος».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσε τον Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Φαλάνης κ. Γιάννη Μαλαμά, συγχαίροντάς τον για την πρωτοβουλία, οι φανέλες του Συλλόγου να αναγράφουν το λογότυπο του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαλάνης“Δώσε αίμα, κάνε μια καρδιά να χτυπά”, ενέργεια, που συμβάλλει στην προώθηση του αιμοδοτικού κινήματος.