- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κ. Αγοραστός: Aναβαθμίζουμε το σύστημα δημόσιας υγείας

Ένα πολύ σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες φροντίδας στην περιοχή της Καλαμπάκας Τρικάλων χρηματοδοτεί και υλοποιεί το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορα Αντωνίου, προχωρά σε δημοπράτηση το έργο της αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, συνολικού προϋπολογισμού 317.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και την 5η Υ.ΠΕ. στηρίζουμε στην πράξη το δημόσιο σύστημα υγείας. Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στη χρηματοδότηση ενός έργου ουσίας και μεγάλης χρησιμότητας, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Καλαμπάκας και κατ’ επέκταση της Π.Ε. Τρικάλων στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας. Εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να αναβαθμίσουμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας (επιφανείας περί τα 1.400 τ.μ.) για την απρόσκοπτη λειτουργία του προς όφελος των πολιτών. Αφορά κυρίως στο εσωτερικό του κτιρίου και ειδικότερα στην επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Οι βασικές κατηγορίες εργασιών αφορούν σε:

Με την υλοποίηση του έργου εξασφαλίζεται η σύγχρονη και ασφαλής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο υλοποίησης πρωτοβάθμιας υγείας στον Δήμο Μετεώρων και στην ευρύτερη περιοχή. Οι ωφελούμενοι της πράξης ανέρχονται σε 21.991 (σύνολο κατοίκων Δ. Μετεώρων) στους οποίους προστίθενται οι πολυπληθείς επισκέπτες των Μετεώρων.