- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος για απάντηση Γεροβασίλη: Το μπαλάκι των ευθυνών στον δήμο Αγιάς

Η απάντηση της κας Γεροβασίλη στην ερώτησή μας για το σοβαρό πρόβλημα του κτιρίου που στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς, ουσιαστικά “πετά το μπαλάκι” της ευθύνης στον Δήμο Αγιάς. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου αδιαφορεί πλήρως για το ζήτημα, είτε πράγματι εκ μέρους του Δήμου Αγιάς δεν έχει υπάρξει καμία πληροφόρηση ή ανάληψη πρωτοβουλίας, ώστε να υπάρξει κτιριακή αναβάθμιση του ΠΚ. Σε κάθε περίπτωση, οι συνθήκες που εργάζονται οι πυροσβέστες στην Αγιά δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν. Η τοπική κοινωνία ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από τους υπευθύνους στην Κυβέρνηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, σε σχετική του ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος, μετά από την επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς, επισήμανε στην ερώτησή του ότι «το κτήριο που στεγάζει το ΠΚ είναι σχεδόν αιωνόβιο και σε οικτρή κατάσταση. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες, η στέγη στάζει όταν βρέχει, τα παράθυρα και οι πόρτες χρήζουν άμεσης αντικατάστασης, δεν υπάρχει κουζίνα όπως και εγκαταστάσεις υγιεινής, παρά μόνο τουαλέτες εκτός κτιρίου!». Ο Θεσσαλός πολιτικός καλούσε την αρμόδια υπουργό να απαντήσει:

Στα παραπάνω, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ως εξής: «τόσο το Υπουργείο, όσο και το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κινούνται με γνώμονα τη διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης και αποτελεσματικότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, την προστασία του προσωπικού, καθώς και την εξυπηρέτηση και επίλυση των όποιων ανακυπτόντων δυσκολιών και προβλημάτων αυτού. Καθίσταται, τέλος, γνωστό ότι, η μέριμνα για τη στέγαση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων, όπως το περί ου ο λόγος, αποτελεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 87) και ν. 2612/1998 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 112), αρμοδιότητα των, κατά τόπους, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), με τους οποίους αναπτύσσεται σχετική συνεργασία τόσο για την επίλυση τυχόν αναφυόμενων προβλημάτων και τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης σε αυτά, όσο και για θέματα μεταστέγασής τους, αντίστοιχα».