Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας


Tags |

Μία ακόμη εντός έδρας νίκη για τον Ερμή Αγιάς-Λάρισας, που επικράτησε στο κλειστό της Αγιάς του Πευκοχωρίου με 79-71.

Από πολύ νωρίς κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ η ομάδα του Γιάννη Λίβανου, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αλλά και μυαλό στην επίθεση, στοιχεία που της έδωσαν τη δυνατότητα σιγά-σιγά να αυξάνει τον δείκτη του και να καταφέρνει να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 24-12, κάτω από τα συνεχή χειροκροτήματα των φιλάθλων της.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να βγάζουν ενέργεια στο παρκέ να πιέζουν σε κάθε μπάλα και να μην επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να πιστέψουν καν ότι μπορούν να ανατρέψουν το σκορ. Είτε με μακρυνά σουτ, είτε με σωστά drive ανέβαζαν την επιθετική τους συγκομιδή και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 46-29.

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Ερμή δεν έδειξαν την ενέργεια που είχαν στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού, το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, που άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά κατορθώνοντας μάλιστα να τη ρίξουν και σε μονοψήφιο νούμερο, αγχώνοντας τους γηπεδούχους, που κατάφεραν πάντως να κλείσου προηγούμενοι και το τρίτο δεκάλεπτο με 63-54.

Όλα λοιπόν θα κρινόταν στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Ερμή κατάφεραν να ελέγξουν το άγχος τους και βρίσκοντας επιθετικές λύσεις κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 79-71.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ (Λίβανος): Τσιαμπαλής 9 (1), Τσιλούλης 21 (2), Σπυρόπουλος 4, Τζόλος 8, Κόμματος 11 (1), Νταλός, Τριανταφύλλου 18 (5), Λάππας, Τσούμας, Λόλας 8.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ: Αμπατζίδης 3 (1), Τζουβάρας, Ακεψιμαϊδης 2, Ελευθεριάδης 19 (1), Βελισσαρίου 11 (3), Σαββίδης, Κιτσιούλης 3, Καμπουρίδης 6, Γκατζιάς, Μανούσος 28.

Δήλωση Λίβανου

«Κρατάμε μόνο τη νίκη και προχωράμε. Δυστυχώς σήμερα δεν κάναμε τίποτα από αυτά που είπαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Δώσαμε έτσι τη δυνατότητα στον αντίπαλο να κάνει την αντεπίθεσή του, να πιστέψει ότι μπορεί να φτάσει στη νίκη μειώνοντας το σκορ και εμείς αγχωθήκαμε.

Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του και να μην εφησυχάζουμε, γιατί κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και κανένα δεν κρίνεται από τα πρώτα του λεπτά. Στο ημίχρονο είπαμε να μπούμε πολύ δυνατά στα πρώτα πέντε λεπτά και να καταφέρουμε να αυξήσουμε τη διαφορά στο σκορ, αποβάλλοντας το άγχος μας, αλλά…

Το Πευκοχώρι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, με έμπειρα παιδιά που έχουν αγωνιστεί και στην Α1 εθνική και πολύ καλό προπονητή και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας μειώνοντας τη διαφορά.

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σήμερα ήμουν προπονητής στο τελευταίο παιχνίδι αυτού του γηπέδου, που μπορεί να μην το έζησα πολύ, αλλά οι άνθρωποι του Ερμή με όσα μου έχουν πει, κατάφεραν να με κάνουν να καταλάβω πόσο σημαντικό ήταν για την πορεία της ομάδας.

Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά στον Βαγγέλη Αλεξανδρή, έναν άνθρωπο που μ’ έχει βοηθήσει σημαντικά, γιατί σήμερα έχει τα γενέθλιά του και να συνεχίσει να είναι ενεργός στο χώρο του μπάσκετ».