Νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Χάλκης


Tags |

 Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο Χάλκης μετά τις εργασίες κατασκευής νέου ξύλινου δαπέδου. Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό έργο για την περιοχή συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

 

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι: «Με πράξεις και έργα αναβαθμίζουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας και με το Δήμο Κιλελέρ παραδίδουμε ένα νέο έργο που αφορά στη κατασκευή ξύλινου δαπέδου στο Κλειστό Γυμναστήριο Χάλκης. Με σχεδιασμό, στρατηγική και προσανατολισμό συγχρονίζουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις με την εποχή μας. Για εμάς ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής καθώς δίνει ζωή στα χρόνια και χρόνια στη ζωή. Συμβάλλει στην καλή υγεία των ανθρώπων, τους κάνει πιο αποτελεσματικούς αλλά και πιο συνεργάσιμους. Οι επενδύσεις στις αθλητικές υποδομές ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη στις περιφέρειες».

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

 

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του δαπέδου στο Κλειστό Γυμναστήριο Χάλκης με ξύλινο δάπεδο παρκέ και την αντιμετώπιση της στεγανότητας της κεκλιμένης οροφής που παρουσιάζει κατά τόπους φθορές με αποτέλεσμα την εισροή ομβρίων κυρίως σε φαινόμενα έντονης βροχόπτωσης. Η προτεινόμενη παρέμβαση θα συμβάλλει στην εξασφάλιση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που πρέπει να διαθέτει ένα αθλητικό δάπεδο όπως ελαστικότητα, αναπήδηση μπάλας, αντοχή κλπ αλλά και στην αισθητική του.

Το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου με μόνιμο ξύλινο δάπεδο, που σε συνδυασμό και με παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν με άλλη μελέτη, θα δίνει τη  δυνατότητα στους αθλητές να αγωνίζονται σε ένα άνετο και ασφαλές χώρο.