- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Δήλωση Χρήστου Κέλλα για τους τρείς Ιεράρχες

«Μεγάλη μέρα η σημερινή για την Εκπαίδευση και την Εκκλησία μας, αφού, δια των Αγίων Τριών Ιεραρχών, γιορτάζουμε την ενότητα της χριστιανικής διδασκαλίας και τη συλλειτουργία της με τα γράμματα και τις επιστήμες για την ανάπτυξη της Κοινωνίας μας.

Βασίλειος ο Μέγας, Γρηγόριος ο Θεολόγος και Ιωάννης ο Χρυσόστομος συνέθεσαν τα θεμέλια για την εναρμονισμένη διάχυση του Θείου Λόγου στον Ορθόδοξο Κόσμο, εμπνέοντας τη δημιουργικότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και εμφυσώντας τους την πνευματική ανάταση».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή τη γιορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προσθέτοντας:

«Στη σημερινή εποχή, που η Πατρίδα και η Παιδεία μας δοκιμάζονται, η παρακαταθήκη της διδασκαλίας των Τριών Ιεραρχών φωτίζει τον δρόμο και συντροφεύει την εκπαιδευτική και τη μαθητική κοινότητα προς τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος, για το οποίο θα εργαστούμε όλες και όλοι μαζί.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος ανοιχτών οριζόντων, που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές, ενώ προτεραιότητά μας είναι η στήριξη του Έλληνα εκπαιδευτικού, που καλείται να φέρει εις πέρας μία κρίσιμη αποστολή για τη χώρα και τη νέα γενιά.

Χρόνια πολλά, καλή φώτιση και πρόοδο σε όλες και όλους!».