Μάξιμος Χαρακόπουλος στο επιμελητήριο Λάρισας


Tags |

«Η αριστερά κάνει πράξη την ισότητα προς τα κάτω, εξωθώντας την κοινωνία σε επιδόματα φτώχειας και κουπόνια για τα σούπερ μάρκετ. Εμείς πιστεύουμε ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, που θα δίνουν αξιοπρεπείς αποδοχές για να πηγαίνει ο πολίτης ως εργαζόμενος με τον μισθό του στο σούπερ μάρκετ και όχι με κουπόνια ως άνεργος». Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας για το νέο έτος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι η «βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου έχει λάβει τα τελευταία χρόνια χαρακτήρα πολιτικού γεγονότος. Η εκδήλωσή σας για τη νέα χρόνια εξελίσσεται σε πολιτικό φόρουμ ανταλλαγής απόψεων για την οικονομία. Και καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, η χρονιά είναι εκλογική, θυμούμαι τον Γενάρη του ’15 παραμονές εκλογών όταν στην κοπή της βασιλόπιτας αναφέρθηκα στις μειώσεις φόρων που είχαμε κάνει στην εστίαση, στο πετρέλαιο θέρμανσης και την εισφορά αλληλεγγύης. Και τότε κάποιοι αυτά τα θεώρησαν λίγα -και πράγματι μπορούσε να πει κανείς ότι είναι λίγα σε σχέση με τα μέτρα που είχαν ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης. Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι ήρθε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ και κατήργησε αυτές τις μειώσεις φορολογίας που είχαμε εμείς κάνει! Ήμασταντότε,τον Γενάρη του ’15, στον αστερισμό του e-mailiΧαρδούβελη. Δεν μας άρεσαν τα μέτρα κόστους σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και φέραμε τους επόμενους, που τελικά χρέωσαν τη χώρα με 100 δις. Ήταν η εποχή που ερχόταν επελαύνων οΑλέξης Τσίπρας, που θα έσκιζε τα μνημόνια, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και τα διόδια, θα ξανάδινε 13η και 14η σύναξη, αλλά και δώρο Χριστουγέννων και επίδομα αδείας σε όλους. Όλ’ αυτά που… ζήσαμε! Τι; Δεν έγιναν; Δυστυχώς, ενώ όλοι οι άλλοι, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος βγήκαν από τα προγράμματα σε τρία χρόνια, εμείς χρειαστήκαμε πλέον των οχτώ, λόγω των πειραματισμών της… πρώτης φορά αριστεράς! Το αποτέλεσμα ήταν η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και η μείωση της αγοραστικής ικανότητας των νοικοκυριών, που εσείς γνωρίζετε πολύ καλά».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «η αριστερά κάνει πράξη την ισότητα προς τα κάτω, εξωθώντας την κοινωνία σε επιδόματα φτώχειας και κουπόνια για τα σούπερ μάρκετ. Εμείς πιστεύουμε ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, πλήρους απασχόλησης που θα δίνουν αξιοπρεπείς αποδοχές για να πηγαίνει ο πολίτης ως εργαζόμενος με τον μισθό του στο σούπερ μάρκετ και όχι με κουπόνια ως άνεργος! Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις νέες δουλειές που δημιουργούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό και μιλούμε στο πρόγραμμά μας για μειώσεις φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, για κίνητρα στην επιχειρηματικότητα και φιλικό σε επενδύσεις περιβάλλον. ΟΚυριάκος Μητσοτάκηςστη ΔΕΘ μίλησε και για τη “δεύτερη ευκαιρία”, που δικαιούνται οι επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω κρίσης αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι πιστεύει «πράγματι πως η πρόβλεψη του συναδέλφουΝίκου Παπαδόπουλουθα επιβεβαιωθεί. Το 2019 θα είναι καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη, διότι είναι χρονιά εκλογών, χρονιά πολιτικής αλλαγής, χρονιά αλλαγής στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της χώρας. Καλή Χρονιά, λοιπόν, με υγεία και προκοπή!».