- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ένα ακόμη νικηφόρο «θρίλερ» για τον Ερμή

Ασυμβίβαστος με την ήττα στο γήπεδό του δείχνει ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας, επικρατώντας και σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης του Διαγόρα μετά από ένα «θρίλερ» με σκορ 72-71.

Μία νίκη που εδραιώνει με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου τη «μπλε» ομάδα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και την γεμίζει με αισιοδοξία αλλά και ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ένα ακόμη λοιπόν παιχνίδι του Ερμή που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, εκεί που οι παίκτες του Γιάννη Λίβανου έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα αλλά και πίστη στο ταλέντο και τις ικανότητές τους, κατακτώντας ένα ακόμη ντέρμπι. Είναι ενδεικτικό ότι μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης η ομάδα του Διαγόρα κατάφερε να προηγηθεί με πέντε πόντους (66-71), αλλά ο Λεωνίδας Τριανταφύλλου με δύο απίθανα τρίποντα έγραψε το τελικό 72-71, δίνοντας την 11η νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 32-31, 52-47, 72-71

Ερμής Αγιάς-Λάρισας (Γιάννης Λίβανος): Τσιαμπαλής 2, Τσιλούλης 11 (1), Σπυρόπουλος, Τζώλος 21 (5), Κόμματος 1 (10 ρ.), Νταλός 4, Τριανταφύλλου 8 (2), Λάππας 9 (1), Λόλας 16

Διαγόρας (Γιώργος Σκαραφίγκας): Κουκάς 9 (3), Νίκου 10 (2), Νοέας 20 (3), Μάρτζος, Καραλής, Κόκκαλης 4, Τσιώκος, Μουτσενίγος 12 (2), Καρασταμάτης, Περσίδης 5, Μαχαίρας 11 (1)

Δήλωση Γιάννη Λίβανου

Είναι από αυτά τα παιχνίδια που ικανοποιούν απόλυτα τον κόσμο, ιδίως αν είσαι ο νικητής, αλλά που φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο έμφραγμα τους προπονητές.

Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, βρισκόμαστε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία και πολύ καλή ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Όλη την εβδομάδα έλεγα στους παίκτες μου ότι αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τον Διαγόρα κάτω από τους 69 πόντους θα κερδίζαμε. Σήμερα πέτυχε 71 και γι’ αυτό νομίζω ότι έγινε ντέρμπι. Βέβαια, όταν κερδίζεις με σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν είναι αρκετή μόνο η ικανότητά τους αλλά και η τύχη.

Ήταν ένα ιδιαίτερο ματς και για μας και για τον αντίπαλο μας, που είναι μία πολύ καλή ομάδα και έχει έναν πολύ καλό τεχνικό, με τον οποίο είμαστε φίλοι, έχοντας όμως βρεθεί αρκετές φορές αντίπαλοι και εντός αλλά και εκτός Ελλάδας».