Μ. Χαρακόπουλος: Αλληλεγγύη με ανιδιοτέλεια και χωρίς διακρίσεις


Tags |

«Πολύ πριν εξοικειωθούμε στην Ελλάδα με τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο Ερυθρός Σταυρός προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια εντός και εκτός Ελλάδος». Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςχαιρετίζοντας την εκδήλωση για το νέο έτος του παραρτήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότιτο πρώτο του άκουσμα για τον Ερυθρό Σταυρό ήταν στα νηπιακά του χρόνια: «Θυμούμαι στο μεσημεριανό τραπέζι τον παππού μου να μας κάνει παρατήρηση να μην μιλούμε για να ακούσει τις “Αναζητήσεις μέσω του Ερυθρού Σταύρου”. Ο παππούς μου είχε χάσει τον πατέρα του στον χαλασμό της Σμύρνης, αλλά δεν ήθελε να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι τον έσφαξαν οι Τούρκοι και είχε δώσει το όνομα του στον Ερυθρό Σταυρό ότι τον αναζητά. Τότε, λοιπόν, ρώτησα και έμαθα για τον Ερυθρό Σταυρό, για τη δράση του εν καιρώ πολέμου, τα νοσοκομεία και τις κινητές μονάδες που στήνει στα πεδία των μαχών. Αλλά και εν καιρώ ειρήνης, σε φυσικές καταστροφές, σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες, ο Ερυθρός Σταυρός είναι εκεί για να προσφέρει αρωγή στον εμπερίστατο συνάνθρωπό μας».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «πολύ πριν εξοικειωθούμε στην Ελλάδα με τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο Ερυθρός Σταυρός προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια εντός και εκτός Ελλάδος. Θέλω, λοιπόν, να σας συγχαρώ για την δράση σας, τις ερυθροσταυρίτισσες και τους ερυθροσταυρίτες, για την προσφορά σας με ανιδιοτέλεια και χωρίς διακρίσεις σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Ελπίζω ο δημόσιος έπαινος που σας αξίζει για την αλληλεγγύη που κάνετε πράξη, να αποτελέσει προτροπή και σε άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας, το παράδειγμα του εθελοντισμού!».