- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας:«Ανακάλεσαν την απόφαση όταν πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη»

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας περί «παραπληροφόρησης» για το ξεπούλημα των μνημείων μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι για γέλια και για κλάματα, συγχρόνως, το γεγονός ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με εγκαλεί για σπέκουλα και για παραπληροφόρηση, γιατί ανέδειξα ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την Πατρίδα και την πολιτιστική κληρονομιά μας.

Αναρωτιέμαι, αν δεν είχαμε επισημάνει, δημόσια, ότι στα ακίνητα της ΕΤΑΔ συμπεριλαμβάνονται τα μνημεία και δεν είχαμε ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, πιέζοντας, τόσο προσωπικά, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικές ενέργειες, τι θα είχε συμβεί σήμερα;

Η αρχική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για τη μεταβίβαση των ακινήτων και η προσφυγή του “υπερταμείου” (ΕΕΣΥΠ) στο ΣΤΕ, αποδεικνύουν ότι υπήρχε διαφορετικό σχέδιο. Όταν, όμως, πιάστηκαν με τη “γίδα στην πλάτη”, αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν μερικώς την απόφασή τους.

Αντί να κοκκινίζουν από ντροπή, θέλουν να βγουν και από πάνω.

Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαρισαϊκό και τον ελληνικό λαό, ζητούν και την ψήφο του.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που η χώρα ηττάται από τα Σκόπια, έπειτα από την άθλια Συμφωνία των Πρεσπών και τους τραγικούς χειρισμούς της Κυβέρνησής τους.

Και επειδή στο ξεπούλημα είναι ειδικοί, μιας και υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και ξεπουλούν τώρα και τη Μακεδονία, τους συνιστώ να σταματήσουν τις φιλοσοφίες και να πιέσουν την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσαστην ψήφιση νόμου, ρυθμίζοντας συνολικά το ζήτημα, τόσο για τη Λάρισα, όσο και την Επικράτεια γενικότερα».