- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: «Λέμε ΌΧΙ, για τη Μακεδονία, τη Βόρεια Ήπειρο, την Κύπρο»

«Όποιος έχει εθνική και θρησκευτική συνείδηση, εκφράζοντας την ευαισθησία του για τη Μακεδονία, την Κύπρο και τη Βόρεια Ήπειρο χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός και φασίστας! Ειδικά για τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας δεν είδα να δείχνετε καμία ευαισθησία, ούτε με τη δολοφονία Κατσίφα, ούτε με το ότι γκρεμίζονται οι Εκκλησίες, τα σπίτια και οι περιουσίες τους από την κυβέρνηση Ράμα.

Στο άρθρο 8 της Συμφωνίας επιβάλλεται η αλλοίωση της ιστορίας με τις εκατέρωθεν επιτροπές, που θα επιμεληθούν τις αλλαγές σε σχολικά βιβλία και χάρτες! Τώρα αφαιρείτε τον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα, στο μέλλον θα αφαιρέσετε και τον Μέγα Αλέξανδρο;»

Με τα ανωτέρω ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, εξαπέλυσε επίθεση προς την Κυβέρνηση, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Προχθές, είδαμε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο να καταστέλλεται με πρωτοφανή βία και εκτεταμένη χρήση χημικών. Αν είναι δυνατόν! Χημικά απέναντι σε μωρά παιδιά, οικογένειες και ηλικιωμένους! Προφανώς, εφαρμόζετε, ήδη, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού στο άρθρο 6 ορίζεται η αστυνόμευση, η αποτροπή και η αποθάρρυνση διαμαρτυριών και εκδηλώσεων, που οι Σκοπιανοί θα θεωρήσουν ως εχθρικές ή αναθεωρητικές.

Από πού αντλείτε την ηθική και ιστορική νομιμοποίηση να τα κάνετε όλα αυτά κύριε Υπουργέ; Από τον τάφο του Τίτο; Από πότε οι Σλάβοι έγιναν “Μακεδόνες”;»

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή και το μεγάλο ΟΧΙ του Βουκουρεστίου, τονίζοντας:

«Σας θυμίζω ότι, λίγο πριν το μεγάλο ΟΧΙ στο Βουκουρέστι, ο κ. Τσίπρας και αλλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου κ.α., υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση, στις 17 Μαρτίου 2008, όπου δήλωναν πως δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό “να ονομαστούν τα Σκόπια σκέτο Μακεδονία και ο κίνδυνος για την ειρήνη και την πολυεθνική συμβίωση είναι η φονική μηχανή, που λέγεται ΝΑΤΟ”».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες με το ζήτημα της ιθαγένειας και τις αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων, αναφέροντας:

«Στο άρθρο 20 παρ. 9 της Συμφωνίας ορίζεται, πως οι διατάξεις που αφορούν την εθνικότητα και τη γλώσσα είναι αμετάκλητες!

Οι Σκοπιανοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονία” και τον αντίστοιχο επιθετικό προσδιορισμό ελεύθερα και χωρίς φραγμό σύμφωνα με το άρθρο 7. Ο όρος “Βόρεια” θα υιοθετηθεί προοδευτικά σε βάθος πενταετίας συναρτήσει της ενταξιακής πορείας τους στην ΕΕ και μόνο για τους δημόσιους οργανισμούς. Αλήθεια, με τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων τι θα γίνει;

Μας φέρατε το κείμενο του Συντάγματος από τον ιστότοπο της σκοπιανής Βουλή, χωρίς τις αλλαγές.

Εκεί αναφέρεται, ρητά, ότι οι τροποποιήσεις έγιναν, προκειμένου να ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ υπογραμμίζεται πως αν η παρούσα Συμφωνία και η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν κυρωθούν από την Ελλάδα, τότε οι αλλαγές δεν ισχύουν!

Άρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα Σκόπια δεν έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους! Δώσατε το προβάδισμα στα Σκόπια και σύρεστε από πίσω τους!»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κέλλας τόνισε:

«Η απόφαση, που καλούμαστε να λάβουμε, εμπερικλείει χιλιετίες ιστορίας και εμείς δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει αυτή η Συμφωνία.

Ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας: Η Μακεδονία μας είναι μία και είναι ελληνική είπε ο εθνάρχης Κ. Καραμανλής! Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα είπε ο Μακαριστός Χριστόδουλος! ΌΧΙ είπε ο Κ. Καραμανλής στο Βουκουρέστι, το 2008! Όχι, λέμε και εμείς σήμερα σε αυτή τη Συμφωνία!»