- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Να στηρίξουμε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας

«Επιτρέψτε μου καθώς απευθύνομαι σε ανθρώπους που ανάλωσαν τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής τους στην πατρίδα να πω ότι οφείλουμε να προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού το στράτευμα και να το κρατήσουμε μακριά από την κομματική διαπάλη». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας Λάρισας για το νέο έτος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «οψέποτε επιτρέψαμε να εισχωρήσει ο κομματισμός στο στράτευμα το τίμημα που πληρώσαμε ήταν βαρύ. Όταν οι αξιωματικοί χωρίστηκαν σε βενιζελικούς και βασιλικούς χάσαμε τη Μικρασία. Μπορεί να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες λόγω της κρίσης, οφείλουμε, όμως, να στηρίξουμε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Ιδιαίτερα τώρα στη μεταψυχροπολεμική περίοδο της ανασφάλειας και αβεβαιότητας -ήταν κι ο ψυχρός πόλεμος μια κάποια λύση. Με απρόβλεπτη την άλλη πλευρά του αλλαντικού και την Ευρώπη όχι και στα καλύτερά της -με αποχωρήσεις όπως το Brexit- πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι την αξία αυτών που έλεγαν οι αγωνιστές της επανάστασης του ‘21. Στις δικές μας δυνάμεις και μόνο πρέπει να στηριζόμαστε κι αυτό προϋποθέτει την εθνική ενότητα».

 

Μακεδονικό…

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εθνικό ζήτημα της διένεξης με τα Σκόπια. Όπως σημείωσε «επειδή κορυφώνεται αυτές τις μέρες με το συλλαλητήριο και τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών το δράμα του “μακεδονικού”, θέλω να εκφράσω την ευχή όλοι να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Αλλά κι αν υπερψηφιστεί η Συμφωνία τίποτα δεν έχει οριστικά χαθεί όσο θα υπάρχουν Έλληνες που δεν λησμονούν την ιστορική αλήθεια. Η ιστορία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι επιφυλάσσει εκπλήξεις στα γυρίσματα του χρόνου. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι ειρηνική και ασφαλής για την πατρίδα. Καλή Χρονιά με υγεία και δύναμη. Καλή θητεία στο νέο ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων!»