Οκτώ νέα έργα ύψους 2,8 εκατ. ευρώ για την Π.Ε Λάρισας


Tags |

Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.869.200,00 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επεσήμανε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου, δίνοντας λύσεις σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας τους. Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες του νομού Λάρισας.  Με τα έργα αυτά ενισχύουμε την ασφάλεια στις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη μεταφορά των προϊόντων, ενώ παράλληλα στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Αναλυτικότερα τα έργα έχουν ως εξής:

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΠΟ ΒΕΛΙΚΑ (ΘΕΣΗ ΒΡΑΧΑΚIΑ) ΕΩΣ ΣΚΛΗΘΡΟ, Προϋπολογισμού: 980.000,00 € με ΦΠΑ. Πρόκειται για εργασίες ασφαλτικών σε τμήματα της οδού, αποκατάσταση τεχνικών, συμπλήρωση οδοστρωσίας και σήμανση των επικίνδυνων θέσεων

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  – ΚΑΤΩ ΑΙΓΑΝΗΣ – ΡΕΝΤΑΣ  – ΠΑΛΙΓΙΑΝΝΗ – ΡΙΖΑΚΑΙΝΑ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΩΝ»  Προϋπολογισμού: 800.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο αφορά καθαρισμό ρεμάτων συνολικού μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων στα παραπάνω ρέματα. Θα γίνουν εργασίες όπως άρση φερτών υλικών, κατασκευή τεχνικών, πτερυγότοιχων, κοιτοστρώσεων  αντιστηριξεων από σκυρόδεμα, κατασκευή συρματοκιβωτίων, αποκαταστάσεις μικρών οδικών τμημάτων με ταυτόχρονη αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων, καθαρισμός των τάφρων αποστράγγισης.

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ Νο29 ΚΡΑΝΩΝΑΣ-ΜΕΧΡΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ Νο28 ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΛΑΡΙΣΑ». Προϋπολογισμού: 300.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο αφορά αντιμετώπιση και αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδόστρωμα, στην βελτίωση και συντήρηση. Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε   4,0  περίπου χιλιόμετρα ενώ το πλάτος της ποικίλλει από 6,0 έως 7,5μ.

– Έγκριση δαπανών για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ – ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΕΤΟΥΣ 2019», Προϋπολογισμού 272.800,00 €. Πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης βατότητας και άρσης καταπτώσεων με μηχανικά μέσα σε διάσπαρτα σημεία όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΚΑΛΑ ΡΟΔΙΑΣ», προϋπολογισμού: 230.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο έχει σαν στόχο την υδροδότηση ποιμνιοστασίων στην θέση ¨Χονδρομαγούλα¨ του Δ.Δ.  Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου. Περιλαμβάνονται εργασίες αξιοποίησης υδρευτικής γεώτρησης, κατασκευή αγωγού, κατασκευή ποτίστρας και δεξαμενής αποθήκευσης νερού.

– Έγκριση δημοπράτησης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟ ΔΔ ΔΕΝΤΡΩΝ» , προϋπολογισμού: 150.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο αφορά την κατασκευή πεζοδρομίου και την συντήρηση της υπάρχουσας εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού της Δημοτικής οδού στο ΔΔ Δένδρων της ΠΕ Λάρισας από το ύψος της διασταύρωσης αυτής με την Ε.Ο. Λαρίσης – Κοζάνης έως και τα όρια του οικισμού του Δ.Δ. Δένδρων.

– Επαναδημοπράτηση του έργου: «ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΣΤΗΝ ΣΚΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΟΜΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΜΙΟΥ», προϋπολογισμού: 74.400,00 € με ΦΠΑ. Πρόκειται για εργασίες άμεσων αποκαταστάσεων και βατότητας, επαρχιακών δρόμων και ρεμάτων, σε πολλά σημεία των οποίων  έχουν δημιουργηθεί φθορές, από την χρήση και τα εκτεταμένα προβλήματα κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων της περιοχής του Δήμου Αγιάς και συγκεκριμένα: Στο Πολυδένδρι, στο τμήμα Αγιόκαμπος-Σκήτη, σε τμήματα παραλιακού δρόμου, καθώς επίσης και σε ρέματα του Ομολίου και του Στομίου.

– Επαναδημοπράτηση του έργου: ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ ΣΤΟΝ ΡΑΚΟΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΒΟΙΑ», προϋπολογισμού: 62.000,00 € με ΦΠΑ. Πρόκειται για εργασίες άμεσων αποκαταστάσεων και βατότητας επαρχιακών δρόμων, σε πολλά σημεία των οποίων έχουν δημιουργηθεί φθορές, από την χρήση και τα εκτεταμένα προβλήματα κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων της περιοχής του Δήμου Αγιάς και συγκεκριμένα στα τμήματα: Πολυδένδρι-Σκλήθρο,

Σκλήθρο-Ρακοπόταμος, Αγιά –Μελοιβία.