Το Α’ εξάμηνο του 2019 και η Αγιά με φυσικό αέριο


Tags |

Την Παρασκευή 18.01.2019πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο Δημαρχείο Αγιάς μεταξύ του Δημάρχου, κ. Γκουντάρα Α., του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Λ. και στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

O Δήμαρχος κ. Γκουντάρας, τόνισε ότι η σύνδεση της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς με το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή που πρόκειται να γίνει πραγματικότητα εντός του 2019.Δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Οικιακούς και Εμπορικούς Καταναλωτές και αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας από την οποία θα επωφεληθούντα δημοτικά κτίρια με την σύνδεση τους στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Για την εγκατάσταση του  Σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου (CNG)της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η Δημοτική Κοινότητα Αγιάς έχει ήδη προχωρήσει στην παραχώρηση χρήσης Δημοτικού χώρου, κατόπιν έγκρισηςτης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος. Εντός του μηνός Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του, με στόχο την τροφοδότηση της περιοχής το πρώτο εξάμηνο του 2019.

ΟΓενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λεωνίδας, δήλωσεότι η Τροφοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάςθα πραγματοποιηθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2019.Έχει ολοκληρωθεί ο βασικός σχεδιασμός του δικτύου φυσικού αερίου, συνολικού μήκους 1.800 μέτρων, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα να συνεχιστεί η επέκταση του, η οποία θα ανέλθει το 2022 στα 6 χιλιόμετρα και τα συμβόλαια θα ξεπεράσουν τα600,ένα έργο επένδυσης ύψους των 1,49 εκ. €.

Επιπροσθέτως, εντός του 2019 θα τροφοδοτηθούν τόσο τα 4δημοτικά κτίρια που βρίσκονται εντός του βασικού σχεδιασμού, όσο και οι υποψήφιοι καταναλωτές που εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ενημερωτικές δράσεις θα πραγματοποιούνται συνεχόμενα στην περιοχή της Αγιάς, τόσο με την διανομή φυλλαδίων όσο και με την εξυπηρέτηση πελατών, μέσωτης κινητής μονάδας εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ,με στόχο πάντοτε την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής.

Οι  πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις σύνδεσης στο Δήμο Αγιάς, στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Λάρισα και στον τηλεφωνικό αριθμό 11 150,καθώς και στο site της εταιρείαςwww.edathess.gr.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, το α’ εξάμηνο του 2019 θα τροφοδοτηθούν τρεις επιπλέον νέες περιοχές της Θεσσαλίας, ο Παλαμάς και οι Σοφάδες του Νομού Καρδίτσας καθώς και η περιοχή της Νέας Αγχιάλου του Νομού Μαγνησίας.