Ρένα Καραλαριώτου: “Λάρισα Μπροστά”


Tags |

“Διεκδικούμε το μέλλον με τη Λάρισα Μπροστά. Παράγουμε ευημερία, με την ευεργετική ενέργεια και κίνηση των νερών του ποταμού, δημιουργούμε γέφυρες ενότητας και συνεργασίας, δημιουργούμε το πέρασμα στη νέα εποχή, το πέρασμα στην ευρωπαϊκή προοπτική, με τη Λάρισα Μπροστά. Αυτό σημαίνει το όνομα της παράταξής μας, αυτό είναι το μήνυμα του συμβόλου μας προς τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους πολίτες”, σημειώνει, μεταξύ άλλων, η υποψήφια δήμαρχος,κ.Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων.

Στην ομιλία της, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, για την παρουσίαση του ονόματος της νέας, ενιαίας  διευρυμένης αυτοδιοικητικήςπαράταξης, η κ.Καραλαριώτου τονίζει πως ο συνδυασμός “Λάρισα Μπροστά” είναι η συνένωση των δημοτικών παρατάξεων “Λάρισα-Νέα Αρχή” και “Λάρισα-Πόλη του Αύριο”, καθώς και νέων δυνάμεων και ομάδων πολιτών της πόλης, που θέλουν “η Λάρισα να προχωρήσει Μπροστά και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους δημότες της”.

 

ΤΟ ΟΝΟΜΑ

“Λάρισα Μπροστά, είναι ο συνδυασμός που ενώνει, που εμπνέει, που δημιουργεί λύσεις για τη Λάρισα και τους Λαρισαίους μέσα από ένα ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και σύγχρονο πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης μας.Επιλέγουμε τους καλύτερους για τις θέσεις ευθύνης, αξιοποιούμε τις γνώσεις και τις ικανότητες των στελεχών μας, μοιραζόμαστε τεχνογνωσία, ανταλλάσσουμε απόψεις, ακούμε και αναθεωρούμε. Η “Λάρισα Μπροστά” είναι μια παράταξη, ένας συνδυασμός ανοιχτός στις νέες ιδέες και στους ικανούς ανθρώπους, που μοναδικό στόχο έχει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών και να διευκολύνει με πρακτικές λύσεις την καθημερινότητά τους. Και, κυρίως, να παρουσιάσει ευκαιρίες ανάπτυξης στους Λαρισαίους, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, διεκδικώντας ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα, διεκδικώντας την ευρωπαϊκή προοπτική και αξιοσύνη”,  υπογραμμίζει η υποψήφια δήμαρχος.

Η Λάρισα είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην Ελλάδα, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναφέρει η κ.Καραλαριώτου υποστηρίζοντας ότι “για να πάει Μπροστά η Λάρισα χρειάζεται άμεσα αλλαγή! Χρειάζεται δράσεις, με σχέδιο και πρόγραμμα. Δράσεις με σαφή κατεύθυνση. Δράσεις που θα στοχεύουν σε δυναμικές λύσεις και σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Χρειάζεται ένα νέο τρόπο διοίκησης του Δήμου, με μεράκι, με τόλμη, με υπευθυνότητα, με πρόβλεψη για το μέλλον. Με χρηστή διαχείριση και με διαφάνεια. Χρειάζεται συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση. Χρειάζεται να μπει ένα τέλος στις μονομερείς αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των φορέων της πόλης. Χρειάζεται δημοκρατικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τους φορείς και τους πολίτες της για τους φορείς και τους πολίτες της”.

“Για να πάει Μπροστά η Λάρισα χρειάζεται ανανέωση, νέους ανθρώπους με έμπνευση, όραμα και νέες αντιλήψεις. Χρειάζεται μια νέα αρχή για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη.Χρειάζεται αποτελεσματικότητα, ουσιαστική παρέμβαση, αποφασιστικότητα -και προπαντός, διάλογο”, τονίζει.

 

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

“Η γέφυρα και το ποτάμι είναι τα βασικά στοιχεία του λογοτύπου του συνδυασμού μας. Χαρακτηρίζουν και είναι κύρια σημεία αναφοράς της πόλης μας, της Λάρισας. Η γέφυραείναι ένα σύμβολο που ενώνει. Ενώνει τις περιοχές, γεφυρώνει τα χάσματα, ενώνει όλους τους Λαρισαίους. Παράλληλα σηματοδοτεί το πέρασμα από το στάσιμο παρόν στο μέλλον, το πέρασμα στη νέα εποχή που χρειάζεται η Λάρισα.Το πέρασμα στην ευρωπαϊκή Λάρισα.

Το ποτάμι είναι ένα σύμβολο προόδου και διαρκούς κίνησης προς τα εμπρός. Το ποτάμι κυλάει ασταμάτητα, ξεπερνάει εμπόδια, παράγει ενέργεια, γονιμοποιεί, θρέφει τη γη,δημιουργεί ευημερία. Το ποτάμι αποτελεί στοιχείο σύνδεσης με το αρχαίο θέατρο, το κέντρο της πόλης, την αγορά, την τοπική οικονομία. Τις δύο κεντρικές πλατείες της πόλης στολίζει η σύνθεση το «Γλυπτό ποτάμι» της Νέλλας Γκόλαντα με τα σιντριβάνια να οδηγούν νοερά τον επισκέπτη στο ποτάμι.

Το ποτάμι, για εμάς, είναι μοχλός για την ανάπτυξη της πόλης μας, την ανάδειξη της της ταυτότητας της, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την προσέλκυση τουρισμού και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της.

Θα μου επιτρέψετε να το επαναλάβω. Ενωνόμαστε για τον τόπο μας, επιλέγουμε την πρόοδο και τη δουλειά. Λάρισα μας, πάμε επιτέλους Μπροστά, καταλήγει η υποψήφια δήμαρχος, Ρένα Καραλαριώτου.