Μάξιμος: Ο αγώνας για την Μακεδονία και την αλήθεια συνεχίζεται


Tags |

«Έχουμε φθάσει, λόγω πρωτοφανών υπόγειων συναλλαγών στο κοινοβούλιο που ευτελίζουν κάθε έννοια πολιτικής, στο σημείο μηδέν. Τώρα, ο καθείς είναι ενώπιον των ευθυνών του και ενώπιον της Ιστορίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε το μέγα ιστορικό λάθος που συντελείται με κυβερνητική ευθύνη. Αλλά και όποια κατάληξη κι αν έχει η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, ο αγώνας για την Μακεδονία και την ιστορική αλήθεια δεν θα τελειώσει, όσο υπάρχουν Έλληνες». Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,σεμήνυμά τουπροςτην«Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για την Μακεδονία»,με αφορμή την εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με θέμα την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας», και ομιλητές τουςομ. Καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιο Καραθανάσηκαικα ΜαρίαΜαντούβαλου, που πραγματοποιείται με την ευλογία και την υποστήριξη τουΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Ολόκληρο το μήνυμα του κ.Χαρακόπουλου, που δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση,έχει ως εξής:

«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε μια ακόμη εκδήλωση που θα φωτίσει την ιστορική αλήθεια για την Μακεδονία μας, με διαπρεπείς επιστήμονες, στην πόλη της Λάρισας. Δυστυχώς, οι στιγμές που ζούμε είναι δραματικές. Τραγικοί κυβερνητικοί χειρισμοί, που προήλθαν από παρωχημένες ιδεοληψίες, σε συνδυασμό με εξωτερικές πιέσεις, μας έχουν οδηγήσει, κυριολεκτικά στα πρόθυρα μιας πρωτοφανούς εθνικής ήττας.

Η ελληνική κυβέρνηση, κατά τρόπο ακατανόητο και εξοργιστικό,προσυπόγραψεστους Ψαράδες των Πρεσπών ένα εθνικά ζημιογόνο κείμενο, το οποίο αναγνωρίζει για πρώτη φορά μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους Σλάβους βόρειους γείτονές μας. Η Ελλάδα είχε διατρανώσει όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, παρά τις έξωθεν πιέσεις, ότι δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει ψευδεπίγραφες ταυτότητες που θα ενίσχυαν αλυτρωτισμούς και επεκτατικές διαθέσεις. Ιδιαίτερα, με το βέτο του Βουκουρεστίου, έγινε αντιληπτό στη διεθνή κοινότητα ότι η χώρα μας είναι κράτος με βαρύνοντα λόγο και συναίσθηση της ιστορίας του. Η έλευση στην εξουσία, όμως, ανθρώπων με ιδεοληπτικές εμμονές και με ελάχιστη αίσθηση ευθύνης κατεδάφισαν την ελληνική εξωτερική πολιτικήεν ριπή οφθαλμού, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου. Και μάλιστα όλες οι διαδικασίες έγιναν ερήμην του πολιτικού κόσμου, σε ένα σκοτεινό παρασκήνιο, αλλά και ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που διαφωνεί με τα συμφωνηθέντα.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε φθάσει, λόγω πρωτοφανών υπόγειων συναλλαγών στο κοινοβούλιο που ευτελίζουν κάθε έννοια πολιτικής, στο σημείο μηδέν. Τώρα ο καθείς είναι ενώπιον των ευθυνών του και ενώπιον τηςΙστορίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε το μέγα ιστορικό λάθος που συντελείται με κυβερνητική ευθύνη. Αλλά και όποια κατάληξη κι αν έχει η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, ο αγώνας για την Μακεδονία και την ιστορική αλήθεια δεν θα τελειώσει, όσο υπάρχουν Έλληνες».