Ο Μ.Χαρακόπουλος υποδέχθηκε στο κοινοβούλιο μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας


Tags |

«Επισκέπτεστε τη Βουλή σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, καθώς έχουν διακοπεί οι εργασίες της Ολομέλειας προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση μετά την κυβερνητική κρίση την οποία προκάλεσε η αποχώρηση του μικρού κυβερνητικού εταίρου από το κυβερνητικό σχήμα». Με αυτά τα λόγια οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςυποδέχθηκε στο κοινοβούλιο 81 μαθήτριες και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς κ.Νάστα Κων/νο, καΓκορτσίλα Βάσω, κ.Τσιλιάκο Βασίλειο, κ.Χαρισούλη Ιωάννη, καΣπυρίδη Αικατερίνη, καΜπουλουμπάση Αικατερίνη, καΕυθυμίου Τριανταφυλλιά, κ.Αλεξίου Χρήστοκαι τηνκαΙωακειμίδου Αναστασία.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε στα παιδιά ότι «θεμέλιο της δημοκρατικής διακυβέρνησης είναι η αρχή της δεδηλωμένης, δηλαδή η απόλυτη πλειοψηφία πουπρέπει να διαθέτειστη Βουλή η κυβέρνηση», ενώ έκανε αναλυτική αναφορά στην αξία της διάκρισης των εξουσιών στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε εκτενώς τις μαθήτριες και τους μαθητές για το ρόλο του βουλευτή και το νομοθετικό έργο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον «κοινοβουλευτικό έλεγχο, με τον οποίο ελέγχεται η κυβερνητική πλειοψηφία όταν δεν εφαρμόζει τις υποσχέσεις που προεκλογικά δεσμεύτηκε να υλοποιήσει έναντι των πολιτών. Έτσι ασκείται πίεση, καθώς εκτίθεται η κυβέρνηση στον κόσμο που την ψήφισε». Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτρεψε τα παιδιά να είναι «ανήσυχοι για τα κοινά» και να γίνουν «ενεργοί πολίτες».