- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ρένα Καραλαριώτου: Το ΤΕΙ Θεσσαλίας δεν μπορεί να καταλήξει «Πάρκο των Ευχών»

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για το θέμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας ζητά η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων. «Ο κ.Καλογιάννης και η ομάδα του οφείλουν να λάβουν θέση ξεκάθαρη απέναντι στην κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα. Οφείλουν να αποδείξουν ότι σέβονται την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τους πολίτες της Λάρισας. Οφείλουν να αποδείξουν ότι δεν “κάνουν πλάτες” στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Λάρισας», υπογραμμίζει η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων.

Χαιρόμαστε που, έστω και την ύστατη στιγμή, ορισμένοι εκ των διοικούντων σύμβουλοι της ομάδας Καλογιάννη συνειδητοποιούν την κρισιμότητα της κατάστασης και διαφοροποιούν τη θέση τους, σε σχέση με τον ίδιο τον κ.Καλογιάννη. Δεν αρκεί όμως μια ανακοίνωση στον ηλεκτρονικό Τύπο, δεν ανήκουν σε διαφορετική παράταξη –είναι μέτοχοι και συμμέτοχοι στην ίδια δημοτική αρχή.

Παράλληλα, ενημερωθήκαμε ότι έχει προγραμματιστεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για τις 17 Ιανουαρίου 2019 – να θυμίσουμε ότι το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας ψηφίζεται στη Βουλή τη Δευτέρα, στις 14 Ιανουαρίου. Είναι άραγε τυχαίο;

Δεν είναι η κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας σημαντικό ζήτημα; Οι διαφωνούντες σύμβουλοι δεν θεωρούν ότι θα πρέπει να ζητήσουν και οι ίδιοι ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα;

Επαναλαμβάνουμε ότι το διακύβευμα είναι πως χάνεται μια ιστορική ευκαιρία για τη Λάρισα, αλλά και για τη Θεσσαλία, να δημιουργηθεί ένα πλέγμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υψηλότατων προδιαγραφών, με έδρες Πανεπιστημίων και στη Λάρισα και στον Βόλο, όπως γίνεται στην Κρήτη με την αυτονόμηση του ΤΕΙ Κρήτης.

Απαιτούμε από τον κ.Καλογιάννη και την ομάδα του να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και τελικά, συμφωνούν ή δεν συμφωνούν μεταξύ τους στην ομάδα του κ.Καλογιάννη; Μπορούν να διοικήσουν ή δεν μπορούν να διοικήσουν;

Δεν μπορούμε να δεχθούμε την εφαρμογή “μνημονιακών υποχρεώσεων” για δήθεν “συνέργειες” Πανεπιστημίων μόνον στην περίπτωση της Λάρισας. Χωρίς αξιολόγηση, χωρίς συγκεκριμένους προϋπολογισμούς, χωρίς μέριμνα για τις θέσεις διδακτικού προσωπικού και φοιτητών για τα επόμενα χρόνια.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε “απευθείας ανάθεση” του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Πανεπιστήμιο. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας δεν πρέπει να καταλήξει ένα νέο «Πάρκο των Ευχών».