- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Διάλογος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες του Τυρνάβου

Εποικοδομητικός και σε συναινετικό κλίμα ήταν ο διάλογος που αναπτύχθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ εκπροσώπων των αγροτών του Τυρνάβου και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε τη θεσσαλική πόλη μετά από πρόσκληση του δημάρχου, Παναγιώτη Σαρχώση, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Δημήτρης Καρακώστας.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι: «Η χώρα έχει πλέον άλλες δυνατότητες μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Η μεταμνημονιακή εποχή οικοδομείται πάνω σε ένα παραγωγικό μοντέλο το οποίο έχει ως θεμέλιο λίθο την πρωτογενή παραγωγή. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου είναι πραγματικότητα και το έχετε δει, πως μετά τον Αύγουστο πόσα πράγματα μπόρεσαν να ξεπεραστούν ενώ για πολλά χρόνια λίμναζαν».

Στη συνέχεια, ανέπτυξε αναλυτικά τα παρακάτω ζητήματα:

Αναφορικά με το ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού των αγροτών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι οι ενισχύσεις των μικρομεσαίων αγροτών πλέον προστατεύονται και πως «δεν υπάρχει άλλη κοινωνική ομάδα που να απολαμβάνει ακατάσχετο 22.500 ευρώ».