- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης!

«Ο πρωθυπουργόςοφείλει την επαύριον, που ο κ. Καμμένος θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση, θα αποσύρει τους υπουργούς του όπως λέει, να προσέλθει στη βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να αποδείξει ότι έχει την αρχή της δεδηλωμένης -πάνω από 151. Γιατί δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης τουλάχιστον, κυβέρνηση με ψήφο ανοχής». Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στοΔελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης τουASTRATV,και στον δημοσιογράφοκ. ΑπόστολοΡάιδο.

Ο Θεσσαλόςπολιτικόςεπισήμανε ότι «είναι εμφανές ότι έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε αποδρομή, σε βαθιά αποσύνθεση, σε σήψη, με τον μικρό κυβερνητικό εταίρο, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι έχειεκμετρήσειτο προς ζην, το μόρφωμα το κομματικό το οποίο δημιούργησε. Τα κόμματα διαμαρτυρίας είναι μιας χρήσης, άντε δυο, το πολύ δυο εκλογές να αντέξουν και τα παραδείγματα είναι πολλά. Φαίνεται ότι η ημερομηνία λήξεως των ΑΝΕΛ φτάνει, είναι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση». Και πρόσθεσε «έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία είναι ετερόκλητη, μια κυβέρνηση που δεν είχε καμία προγραμματική σύγκλιση, μια κυβέρνηση στην οποία το μόνο συνεκτικό στοιχείο φαίνεται ότι είναι η νομή της εξουσίας. Και τώρα φαίνεται ότι οδηγούνται σε ρήξη, όταν οι υπουργοί και δη οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ, λένε ότι ασχέτως της πολιτικής διαφωνίας του αρχηγού τους, -που ο ίδιος τους τοποθέτησε, τους πρότεινε και γίνανε υπουργοί, υφυπουργοί, έλαβαν χαρτοφυλάκιο- δεν  προτίθενται να ακολουθήσουν την απόφαση του κόμματός τους και να παραμείνουν στην κυβέρνηση. Και θα έχουμε το οξύμωρο μια κυβέρνηση της αριστεράς από την οποία αποχωρεί ο κυβερνητικός εταίρος τουεθνολαϊκιστικού, δεξιού, ακροδεξιού, όπως θέλετε πείτε το, σχήματος να συνεχίσει να κυβερνά έχοντας στις τάξεις τονΤέρενς Κουίκκαι άλλους στο κυβερνητικό σχήμα που προέρχονται από το κόμμα του κ. Καμμένου και δεν έχουν καμίαιδεολογική σχέση με το πλειοψηφούν κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόταση μομφής εναντίον της κυβερνήσεως, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι «η ΝΔ άσκησε αυτό το ύστατο κοινοβουλευτικό χαρτί, την πρόταση δυσπιστίας, πριν από λίγο διάστημα, όταν επέκειτο η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή μάλιστα της υπογραφής από τον κ. Κοτζιά στις Πρέσπες της συμφωνίας για το σκοπιανό ζήτημα. Και τότε είχε λαμπρή ευκαιρία ο κυβερνητικός εταίρος ο κ. Καμμένος να ρίξει την κυβέρνηση, προκειμένου να μην μονογραφεί η συμφωνία και να μην παραχθούν όλα αυτά τα τετελεσμένα, τα δυσμενή, τα οποία παρήγαγε η υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών. Γιατί η υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών δεν δεσμεύει τον κ. Κοτζιά, ο οποίος παραιτήθηκε βεβαίως, αλλά δεσμεύει τη χώρα και παράγει τετελεσμένα. Στη διακριτική μας ευχέρεια να το κάνουμε. Λοιπόν, όταν συμπληρωθεί το απαραίτητο χρονικό διάστημα που χρειάζεται, η ΝΔ έχει στη φαρέτρα της και την άσκηση αυτού του κοινοβουλευτικού δικαιώματος».

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος ερωτηθείς για κινήσεις πολιτικών που προέρχονται από τη ΝΔ απάντησε ότι «το συγκεκριμένο το θεωρώ ανάξιο σχολιασμού, αν έχουν κάτι να πουν, ας το πουνοι ίδιοι. Από κει και πέρα τέτοιες κινήσεις εξυπηρετούν την κυβερνώσα παράταξη διότι κάθεψήφος που στερείται από τη ΝΔ, στερεί τη δυνατότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης και οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας, είναι παρά πολύ κρίσιμες».