Για την Περικοπή του ΕΚΑΣ


Tags |

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινωνία μοιράζοντας «ελεημοσύνες» με την μορφή του δήθεν κοινωνικού μερίσματος, οι οποίες προέρχονται από το αίμα του ελληνικού λαού, δηλαδή την υπερφορολόγηση και τις περικοπές των εισοδημάτων του.

Χαρακτηριστική περίπτωση, η περικοπή του ΕΚΑΣ.

Το ΕΚΑΣ, που χορηγούνταν στους χαμηλοσυνταξιούχους και κυμαινόταν από 50 έως 230 ευρώ τον χρόνο το 2015, περιορίζεται φέτος σε 12 ευρώ το μήνα (από 35 το 2018), ενώ από το 2020 καταργείται εντελώς.

Η περικοπή του ΕΚΑΣ αναδεικνύει το πιο άγρια ταξικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Συρρικνώνει έως κατάργησης την σύνταξη των πιο φτωχών. Επιπλέον, η κυβέρνηση κοροϊδεύει αναίσχυντα του συνταξιούχους καθώς η χορήγηση του οποιουδήποτε κοινωνικού μερίσματος που διατυμπανίζει, είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στις συνολικές απώλειες τους από την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την αύξηση της φορολογίας.

Συγκεκριμένα από την περικοπή του ΕΚΑΣ και την αύξηση της φορολογίας, ένας συνταξιούχος χάνει μέχρι και 3.000 ευρώ τον χρόνο για να πάρει (και αν…) ένα μέρισμα της τάξης των 250 ευρώ.

Η κυβέρνηση εμπαίζει και εξαθλιώνει.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους συνταξιούχους να δώσουν ηχηρή απάντηση στις πολιτικές φτωχοποίησης τους με δυναμικούς αγώνες αλλά και καταδικάζοντας όλες τις μνημονιακές επιλογές στην κάλπη.

Η ενίσχυση της ΛΑ.Ε. αποτελεί προϋπόθεση για ουσιαστική αντιπολίτευση και χάραξη ενός νέου ελπιδοφόρου δρόμου για τον λαό και τον τόπο.