Εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στην τοπική κοινότητα Γόννων


Tags |

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Τοπική Κοινότητα Γόννων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου .

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η ρήψη του σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο μεγάλο ρέμα δίπλα από την κεντρική πλατεία και τον ναό του Αγίου Γεωργίου.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε και παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος συνοδευόμενος απο τους αντιδήμαρχους κ.Χρήστο Τσούγια και Αστέριο Σαίτη την δημοτική σύμβουλο κ.Γεωργία Τσιόπα , τον πρόεδρο του κοινωνικού παντοπωλείου του Δ.Τεμπών κ.Λάμπρο Ζάρρα και πολλοί άλλοι ,ακόμη παραβρέθηκαν πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής .

Η ημέρα των Θεοφανείων στους Γόννους πάντα είχε ιδιαίτερο χρώμα, ετσι μετα την ρήξη του σταυρού ακολούθησαν  στην κεντρική πλατεία του χωριού  τα «Λουγγατσιάρια» ένα έθιμο με πολλά δρώμενα και γαϊτανάκι από τα παιδιά του Λαογραφικού Μουσείου-ΜΕΣ Γόννων με την συμπαράσταση του δραστήριου προέδρου του συλλόγου  κ.Βασίλη Καραβιδέ και την δασκάλα του χορευτικού κα Βάσω Κουκουθάκη.